Jorge Olguin rendezi a Clock Towert

Jorge Olguin rendezi a Clock Towert

2006. június 21. 23:38, Szerda
Tegnap a Hitman filmről érkeztek új infók, ma pedig a Capcom sokadik játékadaptációja, a Clock Tower szolgált új adatokkal. A horror-játék mozis verziójának rendezője Jorge Olguin lett.

Egyre-másra érkeznek a sikeresebb játékok filmverziói. A Silent Hill - A halott város megmutatta azt is, hogy lehet a játék hangulatát tökéletesen visszaadó filmet is készíteni (ennek tökéletes ellentéte a Doom és Uwe Boll eddigi összes munkája).

Most a Capcom egyik sikerjátéka, a Clock Tower kapja meg saját filmváltozatát. A játék stílusát tekintve túlélő-horror, ám nem a Resident Evil által kitaposott ösvényen halad. Mivel egy 14 éves tinilányt irányítottunk, nem rohangáltunk hatalmas fegyverekkel. Minden fejezetben kaptunk egy főellenfelet, akit úgy pusztíthattunk el, hogy áldozatai lelkét kiszabadítva gyengítettük.


Otthon, édes otthon

A film a széria harmadik részét dolgozza majd fel. Alyssa Hamilton egy 14 éves angol tinilány, aki egy otthonától távoli iskolában tanul. Egy nap felhívja édesanyja, hogy saját érdekében rejtőzzön el és semmi esetre ne jöjjön el a családi házba. Amint az várható, Alyssa egyenesen hazaindul, hogy megtalálja édesanyját, ám odahaza egy számára teljesen idegen világban találja magát.

A film rendezője a chilei Jorge Olguin, akinek ez lesz az első direktori munkája Hollywoodban. Az Ismeretlen hívást is jegyző Jake Wade Wall heggeszti a forgatókönyvet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások