A hazai mozik júliusi kínálata

A hazai mozik júliusi kínálata

2006. július 4. 10:56, Kedd
Júliusban senki nem panaszkodhat, legalábbis a mozik kínálatára nem. A mozik dúskálnak majd a régóta esedékes blockbusterekben és érdekesnek ígérkező független filmekben. Lássuk, melyeket érdemes megnézni.

Minden hónap végén áttekintettük a legnagyobb hazai forgalmazó, az Intercom következő havi kínálatát, ám mától ez megváltozik. Hiszen a többi, eleddig szinte csak kisebb filmeket forgalmazó hazai cég is kezd egyre nagyobb szeletet elmarni a filmpiacból, így mostantól inkább filmekre bontva nézzük át a kínálatot.

Július első említésre érdemes filmje az Európában először hazánkban látható Superman visszatér, melyet nálunk az Intercom forgalmaz. A Bryan Singer rendezésében készült film Amerikában már látható, ám a kezdése nem mondható túl sikeresnek. Első hétvégéjének elemzése itt olvasható. Pesten július 6-án kezdi meg repülését Superman.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Öt év után Superman visszatér a Földre, ám egykori világában szinte minden megváltozott. Az imádott nő, Lois Lane férjhez ment, valamint Lex Luthorral is újból szembe kell néznie, aki börtönéből szabadulva újabb ármányokon töri a fejét. Supermannek a megváltozott körülmények között újból meg kell tanulnia beilleszkedni a társadalomba, valamint a lelkében és a világban eluralkodó káoszon is úrrá kell lennie.

A következő film az Acélemberrel azonos napon kerül a mozikba, ám eltérő stílusa miatt idehaza akár sikeres is lehet. Meglepetésre a Best Hollywood forgalmazza majd hazánkban Bruce Willis és Richard Donner új akciófilmjét, a 16 utcát. A mozi hazájában nem aratott túl nagy sikert, ám a kritkusok nem voltak túl lesújtó véleménnyel róla. Hamarosan mi is górcső alá vesszük.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A másnapos, kiégett, alkoholista zsaru, Jack Mosley, nem vágyik egyébre, csakhogy hazajusson és újra a pohár fenekére nézzen, mikor megbízzák egy egyszerűnek tűnő feladattal. Egy nagyszájú, simlis tanút kell elkísérnie a bíróságra. Jacknek 15 percébe kerülne, hogy 16 utcányira onnan kitegye a fegyencet, és hazaérjen. Egy tűzpárbaj azonban rádöbbenti, hogy bizonyos erők nem szeretnék, ha a tanú odaérne a 10 órai kihallgatásra. Amikor erősítést kér, az is kiderül, hogy ezek az erők saját emberei, régi jó barátja Frank nyomozó vezetésével.

A kisebbeknek okozhat kellemes perceket a DreamWorks legújabb animációs meséje, a Túl a sövényen, mely az UIP-Dunafilm jóvoltából kerül a hazai vásznakra. A stúdió hatodik mesefilmje hazájában már átlépte a 100 millió dolláros bevételt, ráadásul a kritikusok is szerették a filmet. Az állatok szinkronhangjait Czvetkó Zoltán, Györgyi Anna, Tahi Tóth László és Kerekes József adja. Ez a film is július 6-tól lesz látható a hazai mozikban.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Nem egyszerű az élet az emberek mellett, ezt az összes állat tudja. Ám miután főhőseink felébrednek téli álmukból, nagyon meglepődnek. Addigi élőhelyükre ugyanis betolakodott az ember, akik egy hatalmas sövénnyel (az állatok csak Steve-nek nevezik) választják el magukat az erdőtől. Ám kis barátainkat vonzza a kíváncsiság ... és az éhség. Egyesek szerint ugyanis a túloldalon maga a Paradicsom várja őket.

A hónap végére marad a legnagyobb érdeklődésre számot tartható A Karib-tenger kalózai: A holtak kincse, melyről nemrégiben részletesen is beszámoltunk, így ettől most eltekintenék. A Fórum Hungary forgalmazásában bemutatársa kerülő kalandfilm július 20-tól nyújt majd kellemes kikapcsolódást a moziba járó tömegeknek.

Július 27-én érkezik meg hazánkba a Halálos iramban: Tokiói hajsza, mely a sikeres sorozat nem épp jövedelmező lezárása. A trilógia "záró" epizódja alig 50 millióval zárt az amerikai mozikban. Ám ez biztosan nem befolyásolja a hazai rajongókat abban, hogy tóduljanak a látványos versenyekkel tarkított mozira. A forgalmazást az UIP-Dunafilm vállalta be.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Sean Boswell igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a szokatlan szokások és ismeretlen törvények között.

Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie bevezeti őt a tiltott "karcversenyek" világába. Az eddigi, szimpla gyorsulási versenyeket felváltja a gumicsikorgatós, kisodródós műfaj, melyben a gyorsítás és a csúszás kényes egyensúlyát kell tökélyre fejleszteni a hajmeresztő hajtűkanyarokban és szerpentineken.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások