Nem lesz HD DVD az Xbox 360-ban

Nem lesz HD DVD az Xbox 360-ban

2006. július 5. 17:27, Szerda
A Toshiba által megszellőztetett információt nem sokkal később maga a Microsoft cáfolta, leszögezvén, hogy nem tervezik a HD DVD lejátszó beépítését. Eközben a Benq is bejelentette íróját a Blu-ray formátumhoz.

Az ausztrál ITWire még a múlt héten adta hírül, hogy a Microsoft az év vége előtt piacra dobja az Xbox 360 új változatát, amely integrált HD DVD-lejátszóval érkezik majd. Mindezt a Toshiba Information Systems Division első embere jelentette ki, utalván az optikai formátumok között dúló harc lehetséges kiterjesztésére. A japán óriás úgy gondolja, hogy ez mindenképpen kedvező fejlemény lenne, és elsősorban saját szabványának esélyeit javítaná.

A Microsoft azonban nem sokat késlekedett a válasszal: a GameDaily megszólaltatta az ügyben a vállalat szóvivőjét, aki határozottan tagadta, hogy ilyen lépést terveznének. "Úgy véljük, a külső meghajtó csatlakoztatásának lehetővé tételével a lehető legjobb úton járunk, a vásárlók szempontjából is, akik így élvezhetik a nagy felbontású tartalmakat. Nem tervezzük az optikai meghajtó beépítését a konzolba" - szögezte le a szóvivő, szétzúzva ezzel a Toshiba által dédelgetett álmot. Számukra nem lenne túl logikus egy ilyen lépés, hiszen a játékok hagyományos DVD lemezeken jelennek meg, a HD DVD által nyújtott többletkapacitás iránti igények pedig jelenleg nem olyan méretűek, hogy megérné a meghajtó beépítése.

Az elmúlt hetekben több pletyka is felbukkant a szoftvercég konzoljával kapcsolatban. Legutóbb egy közelgő árcsökkentésről röppent fel a hír, ezt azonban Redmond szintén igyekezett tagadni, gyorsan lehűtve a kedélyeket. A vállalatnak továbbra sincs oka a sietségre, hiszen a PS3 megjelenése még hónapokra van, addig pedig bőven van idő elmélkedni a következményeken és a megjelenés utáni esélyeken.

Eközben egyre bővül a Blu-ray táborát erősítő azon gyártók listája, akik elkészültek saját megoldásukkal. Közülük a Benq a legújabb versenyző, amely augusztusban tervezi írójának megjelenését, mégpedig 1020 dolláros (220 ezer forintos) áron. Ez némileg kedvezőbb, mint a konkurensek többnyire 1500 dollár körüli árazása, a cég tehát már a rajtnál igyekszik jó pozícióra szert tenni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások