Automatikusan települ XP-re az Internet Explorer 7

Automatikusan települ XP-re az Internet Explorer 7

2006. július 27. 12:34, Csütörtök
A Microsoft minden felhasználónak erősen ajánlja böngészője legújabb változatának feltelepítését, ezért az IE7 az automatikus frissítések részeként érkezik. A letöltést azonban le is tilthatjuk.

Az Internet Explorer fejlesztését nyomon követő hivatalos blog bejegyzéséből kiderül, hogy a szoftvercég a Windows XP operációs rendszeren legszívesebben minden egyes számítógépre feltelepítené a böngésző következő verzióját, amikor az elkészül - várhatóan még az idei év vége előtt. Véleményük szerint rendkívül fontos javításokat alkalmaztak, és nagyban növelték a szoftver biztonságát, ezért nem kérdéses, hogy minél több rendszerre el kell juttatni a fejlesztést.

A körből természetesen a jelenleg használatos Windows XP sem marad ki, sőt éppen a manapság legelterjedtebbnek számító változatot szeretnék erősíteni a böngésző hetes verziójával. Ennek gyors elterjedése érdekében a teljes program az automatikus letöltések között kap majd helyet, mégpedig magas prioritással. Az egyetlen eltérés, hogy a letöltés előtt mindenképpen megerősítést kérnek a felhasználóktól, vagyis a letöltési mechanizmus engedélyezése esetén is lehetőségünk lesz nemet mondani a frissítésre. Az Automatic Updates a következő telepítési lehetőségeket kínálja fel: "Install" (Telepíts!), "Don’t Install" (Ne Telepíts!), vagy "Ask Me Later" (Kérdezz Később!) – ellenőrizve, hogy a felhasználó készen áll-e a frissítésre. A Microsoft azonban egyértelművé tette, hogy a nemleges válasz nem lenne bölcs döntés, mivel mindenkinek érdekében áll a nagyobb biztonság.



Ezt a biztonságot szerintük az Internet Explorer 7 testesíti meg, amely több fontos változtatást és szigorítást foglal magában. Ezek közé tartozik az adatlopás, a phishing elleni védelem, a titkosítási és egyéb szabványoknak való megfelelés, továbbá az ActiveX vezérlők biztonságosabb kezelése, amely többek között ezek alapértelmezett kikapcsolását jelenti. A szoftverből eddig három bétaváltozat jelent meg - az utolsó a múlt hónap végén - a végleges verzió debütálását pedig az utolsó negyedévben ígérik.

A vállalati ügyfeleknek emellett elérhetővé tettek egy apró eszközt, amely egyenesen letiltja a böngésző automatikus letöltését. Mindez azért, mert a céges rendszerek egy része nincs felkészülve egy átfogó frissítésre, így a gyors feltelepítés előre nem látható kényelmetlenségeket okozhatna.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások