Opera Mini: egymilliárd oldallekérdezés

Opera Mini: egymilliárd oldallekérdezés

2006. augusztus 10. 15:50, Csütörtök
A Firefoxon kívül a másik alternatív böngésző, a norvég Opera is egyre sikeresebb és ugyanez mondható el a szoftver mobil készülékekre szánt verziójáról is. A fejlesztők büszkén jelentették be, hogy az Opera Mini átlépte az egymilliárd oldallekérdezéses álomhatárt.

Az Opera kistestvérének számító, a mobil készülékeken való használatra kifejlesztett Opera Mini körülbelül fél éve érhető el világszerte és e rövid idő alatt is óriási népszerűségre tett szert. A böngészőt jelenleg már ötmillióan használják. "Ezek a számok is azt bizonyítják, hogy az emberek nem csak letöltik, de valóban rendszeresen használják is programunkat. A mobil internetezés pedig e sikereknek köszönhetően reményeink szerint felnyithatja az ipar szemét e terület iránt" - nyilatkozta Eskil Sivertsen, az Opera szóvivője.

Az Opera Mini mellett az okostelefonokra és a PDA-készülékekre telepíthető Opera Mobile is egyre sikeresebb. Sivertsen szerint ez is azt bizonyítja, hogy az embereket igenis érdekli a mobil böngészés és egyre nagyobb az érdeklődés a mobil webszolgáltatások iránt. "A böngészők egyre inkább a mai mobiltelefonok lelkévé válnak" - jegyezte meg Eskil Sivertsen. Éppen ezért az Opera ki akarja bővíteni a közeljövőben az Opera Platformot és az általa kínált szolgáltatások körét, ezáltal az Opera egyre több kiegészítő alkalmazással lehet majd kompatibilis. A fejlesztők szerint minden csak a felhasználók igényein múlik.

A felhasználók összetétele - hasonlóan a számítógépes internetes szörfölőkhöz - itt is megoszlik. Vannak, akik csak hetente néhány alkalommal csatlakoznak fel a világhálóra és vannak olyanok is, akik rendszeresen szörfölnek az interneten és naponta akár 100 oldalt is felkeresnek. Az Opera Mini főleg Oroszországban, az Egyesült Államokban, Indiában, a skandináv országokban és Nagy-Britanniában számít népszerűnek, de a böngésző egyre népszerűbb Dél-Afrikában és Bangladesben is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások