Kedvez­mények­kel jöhet a Windows Vista

Kedvez­mények­kel jöhet a Windows Vista

2006. augusztus 24. 00:07, Csütörtök
A hírek szerint a Microsoft jelenleg is tárgyal partnereivel a Vista megjelenését és elterjedését elősegítő kedvezmények bevezetéséről. Dél-Korea eközben megkapta saját Windows változatát.

A Bloomberg tudósítása szerint Kevin Kutz, a Windows Client Group egyik igazgatója az újságírók kérdésére megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Vista megjelenésében érdekelt cégekkel és gyártókkal, amely tárgyalások fő témája a bevezetendő kedvezmények. Ezekkel a kedvezményekkel az ünnepek alatti forgalom megőrzése a fő cél, mivel többen attól tartanak, hogy a januári megjelenéssel a vásárlók nagy része kivárást tanúsít, és csak jövőre szánja el magát a tervezett beruházásra.

Arról sajnos már nem szól a fáma, hogy pontosan milyen kedvezményekre számíthatunk a Vista megvásárlásánál. Kutz még azt sem volt hajlandó elárulni, hogy ezek az akciók kizárólag az új szoftverek, illetve hardver vásárlásakor vehetők igénybe, vagy esetleg más módon is elérhetők. Az biztos, hogy több vállalat, így az Amazon és az AMD is - sürgeti a szoftvercéget, hogy minél előbb döntsön a kedvezmények mibenlétéről, mivel már így is jelentős késésben vannak.

Egyes vélemények szerint a PC-ipar súlyos dollármilliárdoktól esett el az idén a Vista elhalasztásával. A Gartner tanulmányában leszögezte, hogy 1 millióval kevesebb konfiguráció talál gazdára, amivel az ágazat 4 milliárd dollártól esik el, tekintettel arra, hogy a PC-k 95 százalékán a redmondi cég operációs rendszerei futnak. Az esetleges kedvezmények a jól értesültek szerint a drágább konfigurációk árában mutatkoznak majd meg, ám a legtöbben még találgatásokba sem akarnak bocsátkozni a végső döntés előtt.

A Microsoft időközben megerősítette, hogy még a héten megkezdi a Windows XP butított változatának árusítását Dél-Koreában, ahol versenyhivatali döntés kényszeríti erre. Az operációs rendszer Home verziójából hiányozni fog az integrált médialejátszó, valamint a Messenger, míg a Professional internetes hivatkozásokkal könnyíti meg az alternatív alkalmazások letöltését és telepítését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások