Európában márciusra csúszik a PS3

Európában márciusra csúszik a PS3

2006. szeptember 6. 11:43, Szerda
Kellemetlen meglepetéssel szolgált a Sony európai részlege a mai napon: a hivatalos oldal elindulásával egy időben jelentették be, hogy kontinensen november helyett csak jövő márciusban rajtol el a konzol.

A Sony éppen most indította útjára a PlayStation 3 konzol hivatalos európai honlapját, ahol tájékozódhatunk a specifikációról és egyéb információkról. A nagy meglepetést azonban nem ez, hanem az a mai sajtóközlemény okozta, miszerint a PS3 csak jövő márciusban lesz elérhető a PAL régióban. Hiába tehát a többszöri csúszás, a vállalat a jelek szerint nem tud elegendő példányt leszállítani a rajtra - erre utal, hogy a japán és az amerikai dátum változatlan maradt.

A Reuters rövidke bejegyzésben, a Hexus pedig alig valamivel hosszabb hírben számolt be a Sony bejelentéséről. Ebből megtudhatjuk, hogy a szükséges lézerdiódák hiánya miatt szánták el magukat a kellemetlen bejelentésre, amely azonban nemcsak Európát érinti, hanem Oroszországot, a Közel-Keletet, Afrikát és az ausztrál régiót is. Erről már korábban volt szó, igaz, akkor azt valószínűsítették, hogy a Blu-ray és HD DVD meghajtók csúszása várható, mivel kevesebb gyártó tud elegendő példányt szállítani saját megoldásából.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A vállalat ugyanakkor leszögezte, hogy Japánt és az Egyesült Államokat illetően tartja magát korábbi tervéhez, és jövő év márciusáig (a 2006-os üzleti év végéig) összesen 6 millió darabot szeretnének leszállítani.

Egy másik bejelentésből az is kiderült, hogy a szigetországban még november előtt 19 százalékot lefaragnak az előd, a PlayStation 2 árából, amely 19800 helyett 16 ezer jenes ajánlott áron kerül forgalomba. Ebből a változatból eddig több mint 100 millió darab talált gazdára, a konzol tehát szép pályát futott be. Az új ár átszámítva 29500 forintot tesz ki, ami igencsak tűrhető - a 20 GB-os merevlemezzel szerelt utód 62790 jent (115 ezer forintot kóstál majd).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások