Kaliforniai pedofilhálózatot számoltak fel

Kaliforniai pedofilhálózatot számoltak fel

2006. szeptember 13. 15:08, Szerda
A történet ismerős: különböző korú férfiak egyértelműen kinyilvánították, hogy szexet akarnak az általuk megismert kislányokkal. Azonban csak ezután jött a feketeleves, hiszen nemcsak lebuktak, de még pellengérre is állíthatják őket.

Világszerte jelentősen megnőtt a gyermekpornográf weboldalak száma, egyre több pedofil vadászik szinte már nyíltan áldozataira. Erre kitűnő lehetőséget jelentenek számukra a chatek, a fórumok és a közösségi oldalak. Éppen ezért érthető, hogy nagy fogásként értékelik a kaliforniai rendőrök a mostani sikeres akciót. A kaliforniai nyomozók összesen 38 gyanúsítottat vettek őrizetbe. A 22 és 50 év közötti férfiak 11 és 13 éves kislányokra akarták kivetni a hálójukat a helyi chatoldalakon. A gyanúsítottak és áldozataik több héten keresztül chateltek és leveleztek egymással. A találkozók helyszínéül a lányok mindig ugyanannak a Los Angeles-i háznak a címét adták meg, ahol azonban nem ők, hanem a rendőrök várták a mit sem sejtő férfiakat.

Azonban a nyomozókon kívül a pedofilokat még egy sokkhatás is érte, ugyanis a rendőrség az egész akciót, az összes letartóztatást felvette videóra. Csak utólag derült ki, hogy a 11 és a 13 éves kislányokat a valóságban két kaliforniai rendőr és két a furcsa szerepre szerződtetett, valóban fiatal lánynak látszó színésznő játszotta. Az akciót a hatóságok a Perverted Justice nevű gyermek- és ifjúságvédelmi csoport munkatársaival közösen hajtották végre. Ez volt az első ilyen együttműködés, azonban nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a közeljövőben több hasonló akcióra is sor kerül majd.

A szakemberek szerint sok pedofil egy fantáziavilágban él. Azonban más valamiről fantáziálni és megint csak más elmenni egy ilyen kislánnyal való találkozóra azért, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele. Sikerült tehát a valóban veszélyes személyeket letartóztatni. Az akció igazán megszégyenítő része azonban még hátra van, ugyanis az NBC amerikai televízióadó jelezte, kész lenne levetíteni a letartóztatásokkor rögzített videókat.

Remélhetőleg a mostani sikeres akció után kevesebb kislánynak és szülőnek kell rettegnie a pedofil támadásoktól. Bár azt a szakemberek is tudják, hogy ez csak ideiglenes siker.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások