50 000 új európai munkahely a Vista miatt

50 000 új európai munkahely a Vista miatt

2006. szeptember 14. 22:21, Csütörtök
A Microsoft új operációs rendszere komoly lökést adhat az európai informatikai ágazatnak - derült ki az IDC piackutató intézet tanulmányából.

A szakemberek előrejelzése szerint a Vista piacra dobása után 2007-ben Németország, Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Lengyelország, Spanyolország összesen több mint 150 000 informatikai cége 32 milliárd eurós plusz forgalmat könyvelhet majd el. Jövőre az alkalmazottak 20 százaléka tapasztalhatja meg első kézből a Vista erényeit és hibáit és várhatóan később, csak az új operációs rendszernek, illetve a hatásainak köszönhetően 50 000 nő majd az európai informatikai ágazatban dolgozók száma.

"A Vista lesz az európai informatikai szektor munkaerő-motorja" - nyilatkozta Jürgen Gallmann, a redmondi konszern menedzsere. Az új szoftver megjelenéséből leginkább a hardvergyártók és a számítástechnikai kereskedők fognak profitálni. Csak jövőre a hat felsorolt európai uniós tagországban a Vistához kapcsolódó új számítógép-vásárlások és más beruházásoknak köszönhetően több tíz milliárddal nő majd az ágazat forgalma. Becslések szerint csak Németországban minden a Microsoft által befektetett 1 euró 7,23 euró plusz forgalmat fog generálni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások