PS3: Készlethiány induláskor?

PS3: Készlethiány induláskor?

2006. október 12. 19:39, Csütörtök
A GameStop.com játékbolt PS3-előrendelési kampányával kapcsolatban arról tájékoztatta a GameSpot híroldalt, hogy a debütálás napján várhatóan készlethiányra számíthatnak a konzolrajongók.

Szerda reggel indult a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi játékhálózata, a több mint 4400 bolttal rendelkező GameStop és az EBGames korlátozott előrendelési akciója, melyet 100 dollár (körülbelül 22 ezer forint) letét ellenében bárki igénybe vehet - írja a GameSpot. Az előrendelésre szánt darabok száma meglehetősen szűkősnek mondható, és nincs rá garancia, hogy a gépeket már a tengerentúli hivatalos rajt napján - november 17-én - kézhez kaphatják a PlayStation-rajongók. Ráadásul az előjegyzésre egyelőre csak személyesen a boltban van lehetőség, a netes rendelés csak később indulhat be.

Egy háztartástól maximum egy rendelést fogadnak el. "A legtöbb bolt maximum 8 darabra fogad el előrendelést, míg néhány kiemelt üzlet 16 darabot tud garantálni az érdeklődőknek. Mindkét esetben maximum két darab lesz félretéve az alkalmazottak részére" - ismertette a tényeket a GameStop egyik képviselője. A 100 dollárt készpénzben, hitelkártyán vagy régebbi áru beszámításával is elfogadják az üzletek. A múlt hónapban a GameStop tesztelési célzattal már felvett előrendeléseket a Nintendo Wii-re és a PS3-ra hawaii üzletében. Az egynapos akció keretében a vállalat 50 dolláros letétet kért, melyet megunt eszköz beszámításával fizethettek ki a vásárlók.

A cég online rendelési programja még várat magára, a GameStop munkatársa szerint a szoftverek és kiegészítők megjelenési dátumát követően weboldalukon is elindítják az akciót. A fenti esetből igencsak úgy tűnik, hogy szűkös kezdőkészlettel indul majd útnak a Sony újgenerációs konzolja a tengerentúlon. A készlethiány nem lenne meglepő, hiszen a gyártással kapcsolatos csúszások miatt már lehetett számítani rá, de elég csak visszagondolnunk arra, hogy a Microsoft Xbox 360-ja is hasonló problémákkal küzdött korábban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások