Egy rém rendes család a TV2 műsorán

Egy rém rendes család a TV2 műsorán

2006. október 19. 00:50, Csütörtök
Útjára indította a TV2 a csatorna legújabb vállalkozását, az Egy rém rendes család Budapesten című sorozatot. A nézettségi adatokra még várni kell, de Kiss Péter, aki a gyártó Interaktív cégnél a műsor producere, reménykedik a sikerben.

Az Egy rém rendes család Budapesten című sorozatot Kiss Péter producer reményei szerint sokan meg fogják szeretni. Abban bízik, hogy akik legalább három epizódot megnéznek belőle, azok (már) biztosan kitartanak majd mellette, de biztos akadnak majd olyanok is, akik elutasítják az új produkciót. A magyar változatnak "meg kell teremtenie a saját világát" a képernyőn ahhoz, hogy magukénak érezzék a nézők, s ez biztos nem következik be az első epizód után. Ráadásul sokan lesznek, akik az elején hasonlítgatják majd az eredeti, amerikai változathoz - tette hozzá a producer. (Ezt könnyen megtehetik, hisz már jó ideje fut a Cool csatornán.)


Hogy ebben a helyzetben miért vállalkozott a TV2 a "magyarosított változat" elindítására, Kiss Péter a trenddel magyarázta: a világ televíziós képernyőin megszokottak az ilyenfajta fikciós sorozatok. A TV2 a nyolcvanas évek amerikai sikersorozatának adaptálására vállalkozott - ahogyan tették azt több országban más produkciókkal is -, ha tehát ez máshol bejött, miért ne jöhetne be nálunk is. A producer szerint a két egymás mellett futó produkció pedig épp az előbbiek miatt nem üti ki egymást, vagyis az amerikai előélete ellenére mégis magyar produkcióról van szó, ahol Bándi Sanyiék magyarként nyomják a poénokat.

A produkció a színészeknek is komoly kihívást jelent. Miközben egyénenként is megállják helyüket, az összes karakter pengeélen táncol amiatt, hogy csapatjátékosként mennyit mutathat meg magából. Ehhez pedig nagyon profi színészekre volt szükség. Leginkább a vígjátéki szerepekben otthonosan mozgó színészekben gondolkodtak az alkotók. Ugyanakkor például a főszereplő, Szervét Tibor inkább drámai darabokból ismert, ezért is tartották eleinte merész ötletnek többen a producer javaslatát, de végül is mellette döntöttek, hiszen egyrészt a színész kvalitásai meggyőztek mindenkit, valamint az eredeti sorozat példája is az bizonyította, hogy egy drámai színész kiválóan alkalmas erre a szerepre (Ed O'Neil is főként drámai szerepeket játszott a sorozatba kerülése előtt).


Eddig hat epizód készült el - folytatta Kiss Péter -, novemberben további öt-hat következhet. Drága a produkció gyártása, hiszen több próbafolyamatot igényel, mint amennyit a szappanoperák forgatásakor megszokhattak a szereplők. Az is növeli a költségeket, hogy a lehető legkisebb leállással szeretnék rögzíteni az epizódokat, így érhető el ugyanis a legjobb minőség. A jelenlegi elképzelések szerint összesen 26 epizódot gyártanak, közülük - heti rendszerességgel - 13-at még ebben az esztendőben, 13-at pedig tavasszal vetítenek majd, de ha a siker megkívánja, biztos lesz folytatás. Még az is elképzelhető, hogy ha nálunk bejön, akkor azokban az országokban is megjelennek a helyi változattal, ahol jelen van a TV2 tulajdonosa, az SBS Broadcasting. A jogtulajdonos Sony Pictures Television Internationaltől ugyanis ilyen feltételek mellett vásárolta meg a jogokat az SBS. A TV2 produkciója tehát egyfajta teszt lesz - mondta Kiss Péter.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások