Hardvergyártókkal szövetkezik a BitTorrent

Hardvergyártókkal szövetkezik a BitTorrent

2006. október 25. 10:27, Szerda
A népszerű fájlcserélő platform fejlesztői hardvergyártókkal szövetkeznek, mégpedig a legális letöltések egyszerűsítése érdekében. Routerekben, adattárolásra szánt szerverekben jelenik meg a szoftver hamarosan.

A cég közleménye szerint az első három partner az ASUS, a Planex és a QNAP, amelyek kivétel nélkül előnyként értékelik a fájlcserélő rendszer integrálását. A megállapodások eredményeként a BitTorrent kliens routerek és szerverek részeként került a boltokba, a cél pedig a PC kiváltása, vagyis személyi számítógépek nélkül lebonyolítani a nagyobb letöltéseket, energiát és egyéb kiadásokat takarítva ezzel meg. Többek között ezt valósítanák meg a szoftver natív támogatásával, otthoni felhasználók és vállalatok számára.

A BitTorrent továbbra is a P2P-technológia előnyeit hangsúlyozza, amelyek gyakorlati haszna a jó minőségű és legális letöltéseknél mutatkozik meg igazán. Hangsúlyozzák, hogy felesleges általánosítani, nem minden letöltő zenét másoló tinédzser, a területben óriási lehetőségek rejlenek a kiadók, filmstúdiók és hardvergyártók számára is. A cég a nagyobb biztonságra hivatkozva különbözteti meg saját fejlesztését az alternatív megoldásoktól, kiemelik, hogy itt nem lehet a Kazaa és a Morpheus esetében elterjedt módszerekkel kutakodni a felhasználók számítógépén.

A jelek szerint Bram Cohen és Ashwin Navin növekvő sikerrel győzi meg az ágazat szereplőit a technológia előnyeiről. Saját weboldalukon már korábban elérhetővé váltak a filmletöltések, legutóbb pedig internetszolgáltatókkal és újabb kiadókkal állapodtak meg a különböző tartalmak terjesztéséről. Ebben elsősorban a technológia népszerűségére építenek: óvatosabb becslések szerint is a BitTorrent adja a teljes internetes forgalom 40-60 százalékát, egyes országokban - például Kínában - ez az arány a 70 százalékot is meghaladja.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások