Peter Jackson kiszállt A hobbitból

Peter Jackson kiszállt A hobbitból

2006. november 25. 11:32, Szombat
Peter Jackson közleményben jelezte a Tolkien-rajongók felé, hogy végérvényesen kiszállt a készülő A hobbit-projektből. Az MGM nem keseredett el, inkább felkérte Sam Raimit a direktori szerepre.

A hobbit háza táján továbbra is zajlik az élet. Nemrég még arról számoltunk be, hogy Peter Jackson elérte a történet két részben való leforgatását, ám a mai napon ez a terv kútba esett.

A rendező a Gyűrűk ura hivatalos rajongói honlapján bejelentette, hogy végleg kiszáll a projektből. Elárulta, hogy Jackson és Fran Walsh produkciós cége, a Wingnut Films jelenleg is perben áll a New Line Cinema stúdióval (és ugye az MGM mellett ők finanszíroznák A hobbit munkálatait). A New Line vezetői pedig egyértelműen kijelentették, hogy Peter Jackson nem vehet részt a forgatásban.

Öröm az ürömben, hogy azért a stúdiónál észnél vannak és egy Jacksonnál nem kisebb kaliberű rendező-producert kértek fel a direktori feladatokra. Ő pedig nem más, mint a horror és képregényfilmek nagymestere, Sam Raimi. A rendező egyébként már befejezte a Pókember 3 forgatását, szóval jelenleg "munkanélküli".

Azt azonban nem tudni, hogy a régebben kiharcolt két rész megmarad-e vagy egyetlen film erejéig jelenik meg A hobbit a vásznakon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások