A Valve szerint katasztrófa a PS3

A Valve szerint katasztrófa a PS3

2007. január 17. 17:42, Szerda
A játékfejlesztő cég első embere katasztrófának nevezte a Sony konzolját, amelyet szerinte vissza kellene hívni. Az eladások eközben a várt szint alatt maradnak, a vásárlók nem szívesen fizetnek a drágább változatért.

Gabe Newell, a Valve Software első embere a Game Informer magazinnak beszélt a konzolról, amelyből egy részlet található a lap oldalán. Ebből kiderül, hogy Newell szerint totális csőd a PlayStation 3, amelyet még ebben a késői időpontban is vissza lehet és kell hívni, hogy a Sony teljesen átdolgozza, majd újra piacra dobja azt. "Teljesen világos, hogy a Sony nincs tudatában a valós vásárlói és fejlesztői várakozásoknak. Törölniük kellene a jelenlegi tervet, hogy egy újragondolt változattal jelentkezzenek újra" - magyarázta a Counter Strike és Half Life játékokat kifejlesztő cég vezetője.

A Sony eközben bejelentette, hogy Japánban leszállították az egymilliomodik példányt, ezzel pedig globális szinten átlépték a kétmilliós határt. Ez az adat is rávilágít az újabb késlekedésekre, hiszen eredetileg még a rajtra készültek kétmillió példánnyal, azután pedig úgy vélték, hogy ezt a határt még az év vége előtt elérhetik. Egyik elgondolás sem vált be, az USA-ban ugyan már decemberben sikerült leszállítani egymillió konzolt, Japánban csak most érték el a fontos mérföldkövet.


Ráadásul egyre több olyan visszajelzés érkezik az eladóktól, hogy a vásárlók nem hajlandóak megvásárolni a drágább változatot, amely több kiegészítővel érkezik. Az amerikai jelentések szerint egyre több példány vár gazdára a boltok polcain, szépen lassan bővül a rendelkezésre álló készlet, miközben a kereslet elmarad a korábban várttól. A Nomura Securities ennek fényében előrejelzését 25 százalékkal mérsékelte, a bank úgy véli, hogy az európai rajtra, azaz márciusra 6 millió helyett csak 4,5 millió darabot sikerül majd leszállítani, így az öreg kontinensen sem lesz rózsás a konzol helyzete.

A PS3 eredményét már tavaly is többen szapulták. A Time például egyenesen 2006 legnagyobb bukásának minősítette a konzolt, a Sony azonban éppen erre a fejlesztésre építve fordítana balszerencséjén - meglátjuk, mennyire sikerül ez 2007-ben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások