Folytatódik a Fahrenheit 9/11

Folytatódik a Fahrenheit 9/11

2007. január 20. 19:59, Szombat
Michael Moore-nak nem jött be elsőre. Forgatott egy dokumentumfilmet George W. Bush megbuktatásának céljából, de nagyot koppant - majd elhallgatott pár évre. Gond azonban egy szál sem: MM visszatért.

Bár mindenki ekkorát koppanna, mint Michael Moore. Rettenetes számadatok következnek: a Fahrenheit 9/11 minden idők legsikeresebb dokumentumfilmje lett. Míg az addigi doksik örültek, ha összekalapoztak pár millió dollárt, Moore szakított egy nagyot azzal, hogy a Kóla, puska, sültkrumpli 2002-ben 20 milliónál is több dollár bevételt termelt csak az USA-ban. A F9/11 Amerikában 119 milliót, a világ összesen pedig 222 milliót hozott, ami egy alig pár milliós költségvetésű filmhez képest iszonyatosan nagy teljesítmény. Moore azóta multimilliomos, ám úgy tűnik, hogy a republikánusokat sem komálja - bár a jelenlegi elnök már nem indulhat újra versenybe a Fehér Házért, pártjának még mindig lehetnek győzelmi esélyei.

Ezt aláásandó Moore nekiállt, hogy leforgassa a fantáziadús Fahrenheit 9/11 1/2 c. dokumentumfilmet (ha lehet hinni az imdb-nek és a Wikipediának), mely továbbra is a Bush és a Bin Laden család között fennálló kapcsolatot vizsgálná, valamint természetesen az amerikaiak iraki beavatkozását.

A siker garantált, a totális hitelesség természetesen nem, viszont aki szórakozni akar, az biztos megtalálja majd számításait, még akkor is, ha egy dokumentumfilmnek nem biztos, hogy a szórakoztatás a célja. Premier valószínűleg 2008-ban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások