AnyDVD HD: már a Blu-ray sem akadály

AnyDVD HD: már a Blu-ray sem akadály

2007. március 6. 16:39, Kedd
Megjelent a több államban is betiltott, a másolásvédelmek kijátszására készült szoftver legújabb verziója. Az új változat legfőbb újdonsága, hogy már képes lemásolni a Blu-ray lemezeket is.

Az AnyDVD HD legújabb kiadása a fejlesztőktől a 6.1.3.0 verziószámot kapta. A változásnak köszönhetően ezentúl bármely HD-DVD vagy Blu-ray film másolásvédelme feltörhető és a korlátozások (Blu-ray esetében pl. a régiókód, kötelezően megnézendő logók és jogi feliratok, DVI-zár) kijátszhatók. Mindez azt jelenti, hogy a DVI-csatlakozóval ellátott kijelzőkön bármelyik film megtekinthető és a Blu-ray lemezek esetében a régiókód is megkerülhető.

A frissítés letöltésekor az Any DVD HD integrálja a szoftverbe a HD-DVD és a Blu-ray támogatást, míg a külön letölthető új verzióban helyet kapott az iHD menük nélküli HD-DVD filmek kezelése is. Az AnyDVD HD lehetővé teszi nemcsak a lemezek megtekintését, de tartalmuk lementését is a merevlemezre. Az anyagok HD-DVD vagy Blu-ray korongokra való közvetlen másolásához ugyanakkor további szoftverre is szükség van.

Az új verzió megjelenése egyúttal teljesen új helyzetet teremt a filmipar számára is, amelynek el kell gondolkoznia a következő lépésén. "Eleinte úgy gondoltuk, hogy az a formátum fogja megnyerni a párharcot, amelyik nem rendelkezik másolásvédelemmel, vagyis a HD-DVD. Ezért eleinte a szoftver csak a HD-DVD-t támogatta. Viszont később egyre több kérdést kaptunk az emberekről arra vonatkozóan, hogy a szoftver nem fogja támogatni a Blu-ray lemezeket? Így kénytelenek voltunk módosítani a programot" - jelentette ki Giancarlo Bettini, a Slysoft vezérigazgatója.

Részleteket a cég ugyanakkor nem akart elárulni, hogy ne könnyítsék meg a filmipar dolgát. A nyilvánvalóan jogi okok miatt Antiguán bejegyzett SlySoft csupán néhány hete dobta piacra az AnyDVD korábbi változatát, amely a HD DVD korongokkal is megbirkózik, megkerülve az AACS másolásvédelmet és a HDCP-vel kapcsolatos követelményeket. Mindenesetre amint az várható volt, az új verzióra sem kellett sokat várni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások