Az Intel is szállítja olcsó számítógépeit

Az Intel is szállítja olcsó számítógépeit

2007. március 23. 22:23, Péntek
A processzorgyártó megkezdte az úgynevezett Classmate PC-k leszállítását, amelyek az oktatás fellendítését hivatottak biztosítani a fejlődő régiókban. Az ötéves programra egymilliárd dollárt költenek.

A bejelentésből kiderül, hogy megkezdték az első classmate PC sorozat leszállítását, mégpedig a projektben résztvevő, az igényeit már korábban jelző fejlődő országoknak. A cél az oktatás színvonalának emelése, a tanárok és a diákok feladatának megkönnyítése, a közös munka elősegítésével, illetve az oktatók megfelelő képzésével. Az ambíciózus terv megvalósulása a hagyományos alkatrészekből álló PC sikerén múlik.



Az öt éven át zajló World Ahead Program keretében elsőként Brazília és Mexikó kap nagyobb számban az olcsó számítógépekből, de az elképzelések szerint az elkövetkező időszakban összesen mintegy 25 országban válnak elérhetővé ezek a készülékek. Ezek között megtalálható Chile, Kína, India, Indonézia, Líbia, Malajzia, Nigéria, Pakisztán, a Fülöp-szigetek, Thaiföld, Törökország és Vietnam. Az Intel természetesen nemcsak angol nyelven teszi elérhetővé a számítógépeket: a kínálatban megjelenik az arab, a kínai, a portugál, az orosz, a spanyol, a thai, és a török nyelv is.

Amint azt már említettük, hardvertéren nem sok érdekesség található ezekben a konfigurációkban, hagyományos alkatrészekből összeállított asztali gépekről van itt szó (kivétel a 900 MHz-es mobil chip), amelyeket néhány aprósággal egészítettek ki. Ezek között említhető például a vízálló billentyűzet, az előre telepített oktatási és a közös munkát elősegítő szoftverek, valamint egy beépített biztonsági megoldás, amely a digitális azonosító hálózaton keresztüli elküldését igényli, megelőzve a készülékek illetéktelen felhasználását. A részletekről a gyártó oldalán tájékozódhatunk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások