A TV2 eltakarítja a képernyőről a Battlestar Galactica-t

A TV2 eltakarítja a képernyőről a Battlestar Galactica-t

2007. május 9. 22:27, Szerda
Bár idehaza egyedülálló, szinte csak scifi-sorozatokból álló szombatot kínált a TV2, a Csillagközi romboló kudarca miatt lépni kényszerült.

Csillagkapu, majd Csillagkapu: Atlantisz, Eureka és Csillagközi romboló. Ezen sorozatok közül háromnak szinte folyamatosan helye volt a TV2 scifi sávjában, de míg az előbbi három viszonylag jó, elfogadhatónak mondható nézőszámmal bír, a Csillagközi romboló borzalmas adatokat produkálva kullog leghátul. (Jellemző a sorozatra, hogy olykor még az egy-két órával előtte vetített szériák is megelőzik nézettségben.) Ezért a TV2 drasztikus lépésre szánta el magát és a Csillagközi rombolót az első évad ismétlése közepén messzire hajította a műsorrendből, hogy a sorozat (és az időközben távozó Eureka) hűlt helyét Csillagkapu és Született feleségek ismétlésekkel töltse ki.

A Csillagközi romboló további sorsáról nincs hír, mint ahogy a tervezett 2. évad premierjéről sem, viszont az látszik, hogy a hazai közönségnek a tudományos fantasztikus történet erőteljes politikai (és szappanoperás) szálakkal történő vegyítése egyelőre még túl szofisztikáltnak tűnik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások