Eve Online - gyászol a virtuális társadalom

Eve Online - gyászol a virtuális társadalom

2007. május 22. 09:32, Kedd
A teljes Eve Online egy amerikai hölgyet gyászol. Dorthy Jean McReynolds-ot fényes nappal célzott lövéssel meggyilkolták.

Senki ne ijedjen meg, először mi sem érettük a hírt, hiszen sajnos nap mint nap emberek százait mészárolják le hasonló módon. Igen ám, de ez a kedves anyuka emblematikus figurájává vált az Eve Online online multiplayer játéknak. Halálhíre világszerte mély megrendülést váltott ki a felhasználókból, virágok, képeslapok ezrei lepték el a házát a szörnyű hír hallatán.

Talán ezt a fajta viselkedést is ki kellene emelni a médiának, amikor nem arról van szó, hogy a videojáték erőszakot szül, hanem arról, hogy emberek ezrei anélkül, hogy valaha találkoztak volna az említett játékossal, ennyire szívükön viselik a sorsát. Persze tudjuk az előző tipusú hír sokkal jobban eladható a szenzációra éhező emberek körében, de talán ennek az emberileg jóval nagyobb értékkel bíró információnak is lesz keletje... Mielőtt sokan a fórumban megkérdeznék, hogy biztosan nem a játék miatt gyilkolták-e meg, kiemeljük, hogy a programnak minimális köze sem volt a történtekhez.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Eve Online

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások