Fiatalok közt volt a legnépszerűbb a Firefly

Fiatalok közt volt a legnépszerűbb a Firefly

2007. június 17. 12:11, Vasárnap
A Firefly - Szentjánosbogár című sorozat Viasatos premierje nem a 49 év fölött hölgynézőket hódította meg, hanem a 18-29 éves korosztályt, akik közül az éppen tévézők majd 10%-a választotta a Viasat 3-at vasánap délben.

A 10%-os közönségarány a Viasat 3 átlagos, össznépességre vonatkozó közönségarányát meghaladja és viszonylag szépnek mondható eredmény, hiszen nem szabad feledni, hogy a Firefy - Szentjánosbogár premeirjének időpontjában a TV2 és az RTL Klub sem tétlenkedett. Előbbi a Reménysziget és a Knight Rider című sorozatokat adta, míg utóbbi az ugyancsak kultikus Vadnyugati fejvadászt hívta segítségül



Érdekességként még megemlíthető, hogy a sorozatot a Viasat 3, az amerikai FOX csatornával ellentében az igazi első résztől kezdte vetíteni (pontosabban a másfél órás nyitórészt vágta ketté), vagyis nem forog fent annak a veszélye, hogy a FOX-nézőkhöz hasonló exodus-ra kelljen számítani.

A nagy kérdés a sorozat hazai pályafutásával kapcsolatban, hogy a cseppet sem mindennapi, kommersznek a lehető legnagyobb jóindulattal sem nevezhető széria meg tudja-e tartani a nézőket és egy esetleges jó szereplés a Viasaton meggyorsítja-e a DVD hazai megjelenésének folyamatát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások