Bezárt és újjászületett az AllofMP3com

Bezárt és újjászületett az AllofMP3com

2007. július 4. 13:06, Szerda
Az AllofMP3.com-ot gyakorlatilag a létezése óta bírálták a szerzői jogi szervezetek. A sokat támadott orosz weboldal több napon át nem volt elérhető, azonban most ugyan más néven, de újra jelentkezett.

Korábban Susan Schwab amerikai kereskedelmi minisztériumi képviselő egyenesen Oroszország WTO-tagságának a feltételéül szabta a portál bezáratását, de eljárás indult a honlap ellen Dániában is, majd az Egyesült Államokban is beperelték az üzemeltető céget. Az AllofMP3.com az elmúlt napokban nem volt elérhető és úgy tűnt, az oldal végleg befejezte a működését. Ehelyett az orosz portál MP3Sparks.com néven jelentkezett újra.

Az orosz hatóságok nem kívánták kommentálni a hírt és arra a kérdésre sem voltak hajlandók válaszolni, hogy az AllofMP3.com állami nyomásra szüntette-e be a működését. Ugyanakkor számos érdekes momentum akad. Az első, hogy a portál eltűnése egybeesik George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök néhány nappal ezelőtti nem hivatalos találkozójával. Másrészt az MP3Sparks.com gyakorlatilag alig, kizárólag a színeiben különbözik az elődjétől. A honlapot ugyanaz a moszkvai MediaServices nevű cég működteti, amely korábban az AllofMP3.com mögött is állt.

Vadim Mamotin, a MediaServices vezetője ugyanakkor elmondta, hogy az MP3Sharks.com-nak minden a legális zenei szolgáltatáshoz elengedhetetlenül szükséges licenc a birtokában van és hogy a cég már megállapodott a Multimedia and Internet Society nevű orosz szerzői jogi társasággal. Ezt megerősítette Oleg Nezus, a szervezet elnöke is. A megállapodást ugyanakkor - mint korábban az AllofMP3.com esetében - a nemzetközi zeneipar ezúttal sem fogadja el.

Arról nem szól a fáma, hogy az MP3Sharks ugyanolyan olcsón kínálja-e majd a zeneszámokat és az albumokat, mint az elődje. Az AllofMP3.com-nál egyetlen zeneszám letöltéséért csupán néhány amerikai centet, míg egy egész zenei albumért egyetlen dollárt kellett fizetni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások