Ősztől laptopokkal dolgozhatnak a képviselők Szegeden

Ősztől laptopokkal dolgozhatnak a képviselők Szegeden

2007. július 21. 11:44, Szombat
Az őszi időszak első közgyűlésén már laptoppal dolgozhatnak a szegedi képviselők; a munkálatok várhatóan augusztus végére fejeződnek be - tájékoztatta a szegedi önkormányzat jegyzője pénteken az MTI-t.

Mózes Ervin elmondta: a közgyűlés frakcióvezetői idén tavasszal egységesen kiálltak az elektronikus közgyűlés kialakítása mellett, visszaszorítva ezzel a papíralapú munkát amennyire csak lehet. Ennek első pontja a vezetékek kiépítése, amely jelenleg is tart; a munkálatokat nehezíti, hogy a teljes épület, így a díszterem is műemlékvédelem alatt áll.

Az első közgyűlés a nyári szünetet követően szeptember 14-én lesz, de már az ősz elejére befejezik a fejlesztést, mert csak a szavazógép visszaállítása több napot vesz igénybe - ismertette. Tájékoztatása szerint bár még nem kérdezték végig egyenként a képviselőket, a frakcióvezetők álláspontját ismerve valószínű, hogy többségük, de inkább mindannyian gépet kérnek. A 43 képviselői laptopra közbeszerzési eljárást írnak majd ki, elsődleges számítások szerint 12 millió forint értékben.

Az e-közgyűlés végköltsége a mostani számítások szerint 34,4 millió forint. A fejlesztéssel évente több tízmillió forintot is megtakaríthat az önkormányzat - fűzte hozzá a jegyző.

Az ország több nagyvárosában már lehetőség van a közgyűlési előterjesztések elektronikus formában történő eljuttatására; ezeket Szegeden eddig papíron kapták meg a képviselők.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások