100 millió felett a DivX-készülékek száma

100 millió felett a DivX-készülékek száma

2007. augusztus 20. 12:21, Hétfő
A DivX bejelentette, hogy átlépte a 100 milliót azon asztali és egyéb megoldások száma, amelyek támogatják a formátumot. Mindez a nagyvállalatokkal és a gyártókkal folytatott együttműködésnek köszönhető.

A cég közleménye szerint a 100 milliós álomhatárt a DivX Certification program 2003-as elindulása óta most sikerült átlépni, vagyis nagyjából négy év alatt érték el ezt az eredményt. Mindez azonban továbbra is csak álom lenne, ha annak idején nem szerződnek le a szórakoztatóelektronikai eszközök gyártóival, hiszen a kiscég önmagában erre képtelen lett volna.

A partnerek között olyan neveket találunk, mint az LG Electronics, a Philips Electronics, a Samsung Electronics, a Sony Electronics, vagy a Thomson. Elsősorban ennek köszönhető, hogy a DivX-támogatás több területen és régióban alapkövetelménynek számít, amit egy valamirevaló asztali lejátszónak teljesítenie kell. A becslések szerint a 100 millió készülék nagyjából 2500 különböző típusú termékből tevődik össze, amelyek teljes körű DivX-támogatást nyújtanak. Ezek között asztali és hordozható DVD-lejátszókat és -felvevőket, autókban használatos eszközöket, illetve digitális kamerákat találunk, a választék meglehetősen nagy.

A legnagyobb erőt ezen a téren a különálló asztali DVD-lejátszók jelentik, amelyeknek világszerte mintegy 32 százaléka, vagyis egyharmada támogatja a formátumot. Több országban 90 százalék feletti ez az arány, példaként említhető Franciaország, Spanyolország, Oroszország és Dél-Korea. A cég véleménye szerint ezzel megfelelő hidat képeznek az online videók birodalma és a hagyományos szórakoztatóipar között, hiszen a formátum gyakorlatilag az e két szféra közötti átjárást könnyíti meg.

A tervek között természetesen első helyen szerepel a támogatás kiszélesítése, a set-top-boxok, mobiltelefonok és a nagy felbontású készülékek révén. Az még a jövő kérdése, hogy itt milyen sikerrel járnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások