Blogot indított az amerikai belbiztonsági miniszter

Blogot indított az amerikai belbiztonsági miniszter

2007. október 1. 10:42, Hétfő
Michael Chertoff online naplójában a számára fontos kérdésekről írja meg a véleményét és többek között azt bizonygatja, hogy a belbiztonság az adatvédelmet is erősíti.

Az amerikai belbiztonsági miniszter így szeretne közvetlen bepillantást engedni a világ polgárai számára a gondolataiba és a munkájába. A politikus legutóbbi bejegyzésében például azt írta, hogy szerinte az Egyesült Államok védelme egy globális kérdés, hiszen nemcsak az emberek, az árucikkek, a pénz vagy az ötletek kerülik meg ma már másodpercek alatt a bolygót, de a terroristák is. A globalizáció azonban ettől függetlenül nemcsak veszélyeket jelent, de megkönnyíti a nemzetközi együttműködéseket is.

Michael Chertoff szerint a belbiztonság erősödése nem jelenti automatikusan az adatvédelem gyengülését vagy eltűnését. 2001. szeptember 11-e után azonban - érthetően - a biztonságnak nagyobb szerepet kell kapnia. Ez a folyamat azonban még akár az adatvédelem erősödéséhez is vezethet, hiszen jobban megakadályozhatók a személyes adatokkal való visszaélések vagy az ilyen információk ellopása. A miniszter kitért a légiutas-adatok gyűjtésére is, amelynél a fő cél, hogy megállapítsák, kik vagy kik jelenthetnek veszélyt vagy kockázatot az Egyesült Államokra.

Chertoff bírálta ugyanakkor Illinois államot, mert az nem engedélyeznél az E-Verify azonosítórendszer használatát, pedig annak segítségével kiszűrhetők lennének a munkavállalók közül az illegális bevándorlók vagy az adatokkal visszaélők. A blogra eddig egyébként nem voltak túl sokan kíváncsiak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások