A Nine Inch Nails is szakít a kiadókkal

A Nine Inch Nails is szakít a kiadókkal

2007. október 10. 16:54, Szerda
Trent Reznor, a zenekar vezetője az együttes hivatalos weboldalán jelentette be, hogy új úton indulnak el és a jövőben a kiadóktól függetlenül akarnak boldogulni a zenepiac viharos tengerén.

"Hello mindenki. Hosszú ideje várok arra, hogy megtehessem a következő bejelentést: mostantól a Nine Inch Nails teljesen független, semelyik kiadóhoz nem köti szerződés" - írja a a honlapon Trent Reznor. Írása szerint már 18 éve felvételi szerződések határozták meg életét, és ezalatt az idő alatt az iparág radikálisan megváltozott. "Nagy örömöt okoz, hogy végre közvetlen kapcsolatunk lehet a közönségünkkel. A közeli jövőben több bejelentésünk lesz 2008-ra vonatkozóan. Izgalmas időket élünk" - közli a frontember.


Reznor korábban a magas CD-árak miatt arra kérte a rajongóikat Sydney-ben tartott koncertjükön, hogy lopják el a zenéjüket és adják tovább a barátaiknak, ismerőseiknek. Szakértők szerint az együttes a jövőben várhatóan a saját weboldalán teszi majd elérhetővé a dalait. Ezzel a lépéssel a Nine Inch Nails is csatlakozna azokhoz a zenészekhez, akik megelégelték a zeneipar, elsősorban a kiadók jelenlegi tevékenységét.

Mint ismeretes, a lavinát Prince indította el, amikor júliusban a Planet Earth című nagylemezét az egyik bulvárújság mellékleteként jelentette meg, hogy így hívja fel a figyelmet egy londoni koncertsorozatára. Ezután előbb a Radiohead brit banda döntött úgy, hogy a felhasználókra bízza, mennyi pénzt fizetnek az együttes legújabb albumáért, majd a Charlatans nevű zenekar közölte, hogy ingyen letölthető lesz a legújabb albuma. "Először a Cross my Path című zeneszám lesz letölthető, majd jövő év elejétől az XFM rádióadó honlapján a teljes nagylemez is" - jelentette be Alan McGee, a zenekar menedzsere és az XFM illetékesei közösen. McGee hozzátette, hogy azután döntöttek a zeneszám, majd a nagylemez ingyenesen letölthetővé tétele mellett, hogy a Sanctuary Kiadó elfogadhatatlan ajánlatot tett a Charlatans elé.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások