PS2-vel újít a Sony

PS2-vel újít a Sony

2007. november 6. 14:11, Kedd
Nem tévedés, immár több mint hétéves masináját újítja fel a Sony egy némileg átdolgozott változattal, amely könnyebb és kényelmesebb a korábbi példányoknál.

Az érdekes lépés egy új PlayStation 2 konzol megjelenését jelenti, amelyre a tervek szerint november 22-én kerül sor, legalábbis Japánban - arról egyelőre nincs hír, hogy a többi régióban mikor kezdődik meg a generációváltás. Aki technikai változásokban reménykedik, azt le kell hűtenünk rögtön az elején, a cég ugyanis semmi ilyesmit nem tervez, mindössze arról van szó, hogy egy könnyebb példánnyal tartanák magasan az eladási mutatókat.

A könnyebbet ezúttal szó szerint kell érteni, az új változat ugyanis kevesebbet nyom elődjénél. Teszi ezt úgy, hogy a megszokott külső adapter helyett egy integrált megoldást kapott, amellyel együtt még így is mindössze 720 grammot nyom, szemben az eddigi példányok 850 grammjával. A hagyományos csatlakozóval a vállalat szerint hordozhatóvá válik a készülék, mivel jóval egyszerűbben cipelhetjük magunkkal otthonunkban - természetesen nem arról van szó, hogy a lakáson kívül is megállja a helyét.

Ezzel együtt a gyártási költségeket is sikerült leszorítani az előző sorozathoz képest, míg a készülék ára nem változik, legalábbis Japánban a megszokott áron kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a Sony még nagyobb profithoz jut majd minden egyes darab után, márpedig eddig is a PS2 hozta a bevételek jelentős részét, hiszen eladási adataival veri a komplett mezőnyt. Erre szükség is van, hiszen a PS3 egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és még csak nyereségről sem lehet beszélni, legfeljebb az eladott mozifilmekkel kapcsolatban.

Márciusig egyébként további 12 millió PS2 értékesítésére számít a Sony, amit 11 millió PS3 egészít majd ki. Ez is jelzi, hogy az elődben még bőven van tartalék.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások