A Pirate Bay nevet a vádakon

A Pirate Bay nevet a vádakon

2007. november 28. 00:06, Szerda
A szórakoztatóipar, a svéd kormányzat, valamint Prince is a népszerű torrentoldal eltaposására készül, ők azonban biztosak abban, hogy a vádlók nem kerülhetnek ki győztesen az összecsapásból.

Legalábbis ilyen hangnemű interjút adott az Ars Technica munkatársának Peter Sunde, az oldal egyik adminisztrátora, akit személyesen is megneveznek a beadványokban. Szerinte ezzel a szórakoztatóipar, a svéd kormány és Prince is bakot lő, mivel elfogultságukban nem veszik észre, hogy csak a portál győzhet.

Sunde elmondása szerint nincs kétsége afelől, hogy mind az IFPI, mind pedig a doméneket kezelő World Intellectual Property Organization (WIPO) - amely időközben kézhez kapta a kiadókat tömörítő nemzetközi szervezet panaszát - egyaránt elfogultak a kérdésben. Erre utal, hogy a két szervezet szoros kapcsolatban áll egymással, ahogy azt a weboldalukon meg is említik. A portál üzemeltetői Hakan Roswall svéd ügyészt is ebbe a kategóriába sorolják be, aki szerintük szintén nem tud semleges álláspontot elfoglalni. Így már előre sejtik, hogy milyen irányba tartanak majd az események.

Fair eljárásra tehát nem, ám győzelemre annál inkább számítanak a Pirate Bay háza táján, akik egyébként arról számoltak be, hogy az utóbbi hetekben furcsa autókat és személyeket vettek észre az utcán, akik egyértelműen követték őket. Többen Prince-t, mások viszont az IFPI-t sejtik a háttérben, a cél viszont nyilván ugyanaz: megfigyelni a célszemélyeket és bizonyítékokat gyűjteni, amelyek a Pirate Bay szörnyűséges bűneit igazolják. Sunde mellett Carl Lundström a másik néven nevezett vádlott, aki annak idején sávszélt biztosított az oldalnak, az utóbbi időben azonban inkább politikai nézetei miatt vált ismertté.

Az ügy egyelőre még el sem kezdődött, Roswall legkésőbb január 31-ig szeretne vádat emelni. Sunde az eddigi fejleményeket inkább viccesnek tartja, meglátjuk mennyiben változik a véleménye az elkövetkező hónapokban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások