Asus Eee PC már Windowsos változatban is

Asus Eee PC már Windowsos változatban is

2008. március 7. 17:27, Péntek
A cég munkatársai nem véletlenül takargatták a hét elején az olcsó laptop új változatának rendszerét, ez ugyanis már a Windows XP-t takarta. Európában továbbra is sovány az utánpótlás.

A cég beváltotta korábbi ígéretét és a Linux után a Windows operációs rendszernek is esélyt adott az olcsó platformon. Egészen pontosan a Windows XP jelenik meg az Eee PC-n, természetesen némi felárért cserébe, hiszen a licencet az Asusnak is meg kell fizetnie. Nemcsak az új, hanem a meglévő készülékeken is elérhetővé válik a Microsoft szoftvere, emiatt különösebb változás nem várható.

"Az Eee PC elsöprő sikernek bizonyult a tavaly októberi megjelenés óta eltelt időszakban. A vásárlóktól beérkező visszajelzések segítségével még jobban illeszkedhetünk a piaci igényekhez, főként az idén megjelenő újabb változatokkal" - jelentette ki magabiztosan Jonathan Tsang, a cég igazgatótanácsának elnökhelyettese.

Véleménye szerint a Windows megjelenése három fő szempont miatt jelent előrelépést, ezek sorrendben: az ismerős környezet és felhasználói felület (amely egyben a teljes kompatibilitást is magával hozza), a Windows Live szolgáltatások, valamint a Microsoft Works funkciók elérhetővé válása, amelyek a munka terén könnyítik meg a felhasználók dolgát.

A Windows-alapú Eee PC még ebben a hónapban megjelenik, ára azonban valamivel magasabb lesz a megszokottnál. Ez még nem is lenne nagy probléma, Európában azonban a jelek szerint továbbra sem dicsekedhetnek az utánpótlás folyamatosságával. Ez már korábban is komoly problémákat szült, és egyes értesülések szerint az Asus 70 százalékkal maradt el a valós piaci igények kielégítésétől, teljes lefedettségről tehát szó sem lehet. A cég elnöke a CeBIT alatt jelezte, hogy május előtt semmiképpen nem változik a helyzet, így az európai vásárlóknak továbbra is türelemmel kell lenniük a cég iránt.

Érdekes, hogy az utánpótlási gondok ellenére az Asus szerint teljesíthető az első negyedéves terv - meglátjuk, ez valóban így lesz-e.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások