Nyáron jöhet a 3G iPhone

Nyáron jöhet a 3G iPhone

2008. március 30. 11:10, Vasárnap
Amerikai értesülés szerint az Apple május végén kezdheti meg a népszerű hordozható készülék 3G-s változatának sorozatgyártását, a dömping pedig júniusban indul majd.

A Reuters a Bank of America elemzőjének írására hivatkozva számolt be a hírről, miszerint a nagy sebességű zenés telefon a második negyedévben bukkanhat fel a boltok polcain. Az Apple a jelek szerint sikeres második hadjáratra készül és arra számít, hogy több mint 10 millió készüléket adhatnak el a harmadik negyedévben, vagyis őszre valóban teret hódít majd a 3G iPhone.

"Saját vizsgálódásunkra támaszkodva azt várjuk, hogy a májusban beinduló sorozatgyártás visszafogott első hónapját követően júniusban komoly felfutásra kerül majd sor" - jelentette ki többek között Scott Craig, a Bank of America elemzője. Maga a szám jóval nagyobb a korábbi várakozásnál, eszerint pedig májusban összesen 3 millió, a harmadik negyedévben, vagyis július és és szeptember között pedig tovább 8 millió telefont gyártanak majd le. Eleinte összesen 8 millióval számoltak az idei évben, ám ezzel kapcsolatban most elmondták, hogy ez igencsak konzervatívnak tűnhet, kivéve, ha komoly csúszás következik be a tervekben.

Több szakértő arra számít, hogy a készülékeket a júniusban esedékes fejlesztői konferencia alatt, illetve nagyjából azzal egy időben mutatják majd be hivatalosan.

Ez már csak azért is valószínűnek tűnik, mert az iPhone szoftver frissítése is júniusban esedékes, ezáltal pedig tartható lesz az Apple saját várakozása, amelyben korábban szintén 10 millió értékesített készülékről esett szó.

A cég nem fűzött kommentárt a hírhez, így egyelőre kizárólag az AT&T tavalyi kijelentésére támaszkodhatunk. Az Egyesült Államokban kizárólagos partnerként tevékenykedő cég akkor arról beszélt, hogy 2008-ban jelenik meg a 3G-s változat, ám pontos dátummal nem szolgáltak - türelmesen várjuk, mikor kerül majd sor a bemutatóra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások