UbiDays 2008

UbiDays 2008

2008. május 30. 08:34, Péntek
Csütörtökön lezajlott a világ egyik legnagyobb kiadójának önálló rendezvénye.

A szerencsés résztvevők olyan sikervárományos játékokba pillanthattak be, mint a Far Cry 2 vagy a Beyond Good & Evil 2. De először kezdjük a nagyon várt Prince of Persia résszel. Az expón bemutattak egy rövidke kedvcsinálót, melyben sajnos csak CGI-jeleneteket láthatunk, maga a játék nem mutatja meg magát. Az mindenesetre kiderült, hogy a hölgy főszereplő, Elika bizony komoly segítségünkre lehet a kényesebb szituációkban. Alant a videó, tessék megcsekkolni.



Szerencsére a Far Cry 2 is kint volt a kiállításon. A lent látható teaser végre pár konkrétumot is elárul a sztoriról. Eszerint Afrikában egy vaskezű diktátor kiiktatása lesz a feladatunk. Azonban ahhoz, hogy legyőzzük, a saját módszereit kell használnunk ellene. Értsd: szétlőni mindent, amit lehet. A videó egyébként a PC-s változathoz készült, de X360-ra és PS3-ra is érkezik a folytatás.



Tom Clancy neve mára a "Ubi Soft" tulajdona, így nem is csoda, ha a kiadó megpróbál hasznot húzni ebből. A már bejelentett repülős HAWX mellett (mely nem mutatott túl meggyőzően a prezentáción) a stratégiai vonalon próbálkozó EndWar is kint volt és nagyon komoly benyomást tett a jelenlévőkre. Amint a videón is látszik, a játékot szinte teljes egészében a hangunkkal is vezérelhetjük, ráadásul grafikailag is nagyon rendben lévőnek tűnik a cucc. Meglepetés készül? PC-n, PS3-on és X360 érkezik majd valamikor az idén.



És egy kis plusz a végére. Az eddig csak pletyka szinten leledző Beyond Good & Evil folytatása immáron teljesen hivatalos. Ezt a legjobban a UbiDays-en bemutatott rövidke teaser példázza a legjobban. Bár sokat nem tudunk meg a sztoriról, ráadásul CGI-animációval van dolgunk, a lényegen azonban ez sem változtat. A játék készül és ez a lényeg.



Nos, ennyi lett volna a UbiDays 2008. Kimaradt a Brother's in Arms: Hell's Highway, melynek bemutatott videóját pár óra után mindenhonnan levetették - ki tudja, miért. Mindenesetre a kiadó nagyon erős felhozatalt kínál az idén, az itt felsorolt játékok mindegyike esélyes a milliós eladásokra. Nehéz lesz ezt a UbiDays 2009-en überelni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások