Két új Sony fényképezőgép

Két új Sony fényképezőgép

2008. augusztus 13. 16:59, Szerda
A Sony két új ultrakompakt digitális fényképezőgépet mutatott be, a Cyber-shot DSC-T77-et és a DSC-T700-at, mindkettő 10 megapixeles, tehát a DSC-T70 és a T300 utódgépeinek felbontása nem változott.

Sony Cyber-shot T77

A Sony két T-sorozatú Cyber-shot fényképezőgépét frissítette fel, ezek közül a T77 a gyártó legvékonyabb modellje (csak 15 mm vékony), hátulján hatalmas, 3 collos, 230 000 pixeles LCD érintőképernyővel. Az összes funkció elérhető a képernyő érintésével, a beállítások végrehajtása így nagyon egyszerű. A 10 megapixeles CCD-re 4-szeres optikai zoomra képes Carl Zeiss Vario-Tessar objektíven át vetül a fény (35 - 140mm, fényereje f/3.5 - 4.6).

A vidám pillanatok megörökítését a mosolyfelismerő könnyíti meg: a gép automatikusan exponál, ahogy mosolygó arcot lát. Az arcfelismerésnél beállítható, hogy gyermek vagy felnőtt portré készüljön, ahol különös hangsúlyt kap a bőr helyes árnyalata, valamint a felvételi és fókuszbeállítások. A képfeldolgozásért felelős BIONZ processzort magas érzékenység (maximum ISO 3200) segíti, emiatt ahogy az ilyen kiskompaktoknál megszokott, magasabb beállításon a képek erős zajmentesítésre szorulnak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Számos műszaki fejlesztés segíti, hogy lehetőleg mindig jó képet készítsünk. A témaválasztó a felismert helyzet szerint állítja be az expozíciós tulajdonságokat a leggyakoribb szituációk esetében, azaz portré, tájkép és makró felvételek készítésekor. A pislogásmegelőző (Anti-blink) technológia lecsökkenti annak a veszélyét, hogy olyan portré készüljön, ahol az alany szeme csukva van. Két kép készül egymás után, majd automatikusan törlésre kerül az a felvétel, ahol az alany becsukta a szemét. A dinamika-tartomány optimalizáló (DRO) felelős a képek fényes illetve árnyékos területei közötti egyensúlyért. Ez bonyolult fényviszonyok - mint pl. ellenfényben készülő portré - esetében rendkívül hasznos tulajdonság.

A fényképezés után az emlékek zenei aláfestéssel megjelenített diavetítésként idézhetők fel. Videót 640 x 480-as felbontásban, 30 FPS sebességgel vehetünk fel, mely később közvetlenül lejátszható a tévén. Öt színben lesz kapható: fekete, ezüst, pink, zöld és barna.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Sony Cyber-shot T700

A T700 mindent tud, amit a T77, ezen felül 4 GB belső memóriával lett kiegészítve, a hátsó kijelzője pedig 3,5 collos "szélesvásznúra" nőtt, 921 000 képponttal. Hátulján így egyetlen gomb sincs. Szoftveres újítás rajta a fotóalbum-szerű tárolás, mely a képek hatékonyabb rendezését és megosztását célozza. A fényképezőgép automatikusan felismeri a dátum alapján a felvétel helyét, így az indexelés után rendkívül egyszerű a fotókat mappákba kategórizálni. Az album mód a fotókat csecsemő, gyermek, felnőtt - vagy akár "mosolygó arcok" szerint is listázhatja, és blog oldalra vagy más weblapra a feltöltés ugyancsak pillanatok kérdése.

Mindezek ellenére mindössze 16 mm vékony, és szintén 5 különböző színben kapható: fekete, ezüst, arany, pink és piros. Mindkét gép szeptembertől lesz kapható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások