A Sötét lovag miatt csúszik a Harry Potter 6?

A Sötét lovag miatt csúszik a Harry Potter 6?

2008. augusztus 18. 03:46, Hétfő
A legfanatikusabb Harry Potter-rajongóknak minden bizonnyal gyásznapként marad meg az, amikor a Warner bejelentette, hogy a népszerű filmsorozat hatodik része majd 3/4 évvel később kerül a mozikba. Öröm az ürömben, hogy a hetedik és nyolcadik film premierjét nem érinti a csúszás.

Miközben egész Amerika azon röhög, hogy a Warner egyik keze nem tudja, hogy mit csinál a másik (ti. a Harry Potter-csúszás bejelentésének napján az ugyancsak warneres érdekeltségi körbe tartozó Entertainment Weekly Potteres címlappal és nagy téli filmajánlóval jelent meg), addig minden bizonnyal a mozis bizniszben járatosak megfejtették a csúszás rejtélyét.

A Sötét lovag sikerével ugyanis a Warner hatalmas éves bevételre tesz szert (már most 1,3 milliárd dollárnál és 20,5%-os részesedésnél tartanak), így igazándiból teljesen szükségtelennek tűnik egy újabb nagyágyút bevetni idén, sokkal okosabb megoldás a Harry Potter 6. részével a 2009-es bevételeket megtámogatni. Mivel az idén még a Jim Carrey-s Igenembert és a Ridley Scott-féle Hazugságok hálóját kínáló Warnert már csak a Paramount foghatja be, így egyrészt a HP6-os puskapor idei ellövésével nem sokat nyerne a stúdió, sokkal többet jelentene jövőre a HP6 300 milliója a stúdiók versenyében.

Másrészt pedig, ha idén mutatnák be a Félvér herceget, akkor a gigantikus, 2 milliárd közeli 2008-as Warner-bevételt 2009-ben, hiába a T4 és a Watchmen, csak alulmúlni lehetne, mégpedig olyan mértékben, amely egy vállalatnál sem veszi ki jól magát. Így a fejesek inkább úgy döntöttek, hogy két szolid, növekedést mutató év végi mérleg jobban mutat, mint egy kiugró évet követő hatalmas visszaesés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások