Új Kindle érkezőben az Amazontól

Új Kindle érkezőben az Amazontól

2008. augusztus 24. 17:16, Vasárnap
Legalábbis számos külső forrás véli így, egészen pontosan két új verziót várva a cégtől - egyet az ősszel, a jelenlegivel megegyező méretekben, míg az újradolgozott változat csak jövőre jelenne meg.

Emlékezhetünk arra, hogy az Amazon némi meglepetést okozott tavaly novemberben, amikor is egy saját e-könyv olvasó készüléket mutatott be. A Kindle vegyes fogadtatásra talált, külsejét számos kritika érte, mindazonáltal a 400 dolláros megoldás jól rajtolt a piacon, az első sorozatokat szinte elkapkodták a vásárlók - jól szemléltetve az online üzletlánc erejét. Több elemző is arra számít, hogy a cég hamarosan új változatokat mutat be.

Az első pletykák tulajdonképpen már a nyár közepén felbukkantak, ezek szerint az első az eredeti változattal megegyező méretekkel rendelkezne, ám kezelőfelületén számos változtatást eszközölnének, ami orvosolná a több vásárló részéről elhangzott panaszokat, és már idén ősszel felbukkanna a piacon. Az igazi újítást azonban a második leszármazott jelentené, amely csak 2009-ben debütálna, ám méretében is megújulást jelentene az első példányokhoz képest - azt nem tudni, hogy ez pontosan mekkora eltérést jelent. Az eredeti változat paraméterei: 19,05 cm x 13,4 cm x 1,77 cm, súlya 292 gramm, a 6 hüvelykes fekete-fehér kijelző 600x800-as felbontást támogat.

Ami a készülékek fogadtatását, valamint az első generáció sikereit és várható életpályáját illeti, több cég arra számít, hogy óriási példányszámban sikerül majd értékesíteni azokat az évtized végéig. A többek között a TechCrunch és a Citigroup munkatársai által elkészített elemzésekben egészen magas, 1 milliárdos szám is szerepel, ezt azonban maga az Amazon is túlzottnak tartja, kiemelve, hogy bár várhatóan nem lehet majd panaszuk a forgalomra, azért ilyen hatalmas sikert nem fognak elérni.

Egyelőre tehát csak találgatások vannak az újdonságokról, az ősz végéig várnunk kell az esetleges új fejlesztésekre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások