Bejött a Microsoftnak az Xbox árcsökkentése

Bejött a Microsoftnak az Xbox árcsökkentése

2008. szeptember 11. 23:59, Csütörtök
Legalábbis a szoftvercég közleménye szerint, amelyben kiemelik, hogy alig néhány nap alatt megduplázódott a forgalom egyes tengerentúli forgalmazók esetében. A Sony saját magát dicséri.

Ázsiai források arról számoltak be, hogy a Microsoft szerint nagyon kedvezően alakultak az eladási mutatók a napokban bejelentett árcsökkentés hatására. Emlékezhetünk arra, hogy ez Japánból indult ki, ahol egyes modellek ára harmadával esett, ezzel pedig a Nintedo Wii szintje alá merészkedett a redmondi cég, amely az elemzők szerint is az álomhatárt jelenti a vásárlók érdeklődésének felkeltését illetően. A lépést később az USA-ra is kiterjesztették és a jelek szerint ezt nagyon is jól tették.

A cég részéről elhangzott kijelentésekből kiderül, hogy egyes forgalmazók a forgalom megduplázódását jelentették szeptember 5. és 7. között, vagyis a hétvégén, összehasonlítva az egy héttel korábbi adatokkal. Ezt egyértelműen az árcsökkentés számlájára írják, mivel az éppen 5-én lépett életbe, ennek eredményeként pedig a merevlemez nélkül érkező Arcade modell 200, a 60 GB-os változat 300, a 120 GB-os háttértárolót kapott Elite verzió pedig 400 dollárba kerül az üzletekben. A szoftvercég ezzel kiküszöbölte a csorbát, az idei évben ugyanis nem voltak megelégedve az eladásokkal, nem sikerült igazán átütő eredményt elérniük.

Amint az a hozzászólásokból is látható, az eladási mutatók nem mindenhol ugrottak meg látványosan, a döntő szót e tekintetben nyilván majd az NPD Group megbízható adataira támaszkodva mondhatjuk ki. Addig is marad a Microsoft-fanfár, illetve Redmond reménye, hogy igazán megszorongathatják riválisaikat - ha a Wii megközelítésére egyelőre nem is mutatkozik nagy esély, a Sony számára igencsak kellemetlen pillanatokat szerezhetnek. Amennyiben ez mégis elmarad, az árat nem hozhatják majd fel kifogásként.

Utóbbi részéről egyébként a napokban maga Howard Stringer elnök-vezérigazgató nyilatkozott, kiemelve, hogy végre ismét a régi, innovatív oldalukat mutatják. Beszédében különös hangsúlyt helyezett az OLED-fejlesztésekre, amelyek egyértelműen a cég egyik nagy dobásaként értékelhetők, ám számunkra most inkább a PlayStation családdal kapcsolatos újdonságok az érdekesek. Azt Stringer is elismeri, hogy a PlayStation Home online platformot azért indították útjára szép csendben, mert a céget nagyon sok kritika érte a szoftverfejlesztésekkel kapcsolatban. Ez azonban már a múlté, a következő lépés pedig a Vaio készülékek, a Sony walkmanok, valamint a mobiltelefonok bekapcsolása a platformba. Ezzel gyakorlatilag kiváltják majd a hordozható PSP-t, ugyanazon tartalmakat téve könnyen elérhetővé a hálózaton.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások