Megjelent a Nintendo DSi

Megjelent a Nintendo DSi

2008. november 4. 01:04, Kedd
Japánban kisebb rohamot okozott a vásárlók részéről a Nintendo DS család harmadik, legújabb változata, amely azonban legkorábban tavasszal érkezhet csak meg Európába és az USA-ba.

A népszerű konzol legújabb változatát egyelőre a cég hivatalos japán oldalán vehetjük közelebbről szemügyre, a készülékek ugyanis kizárólag a szigetországban rajtoltak eddig el, mégpedig a hétvége során. Az első beszámolók szerint kisebb rohamot okozott szombaton a debütálás, a legtöbb tokiói szaküzlet előtt sor állt az első példányokra áhítozók jóvoltából, a boltok pedig a déli órákra többnyire kifogytak az első szállítmányból.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A harmadik családtag érkezéséről korábban mi is hírt adtunk: a Nintendo DSi az elődökhöz hasonló külsővel, ám nagyobb kijelzővel, tökéletesített hangzással, valamint javított vezetéknélküli eléréssel jelent meg, ezzel is kiváltva a konzolrajongók érdeklődését. A 180 dollár körüli áron piacra dobott fejlesztés vékonyabbra sikerült a sorozat első két tagjához képest, kijelzője pedig egészen pontosan 3,25 hüvelykes. Hagyományos funkciói mellett akár fotóalbumként is használható, legalábbis a gyártó ezen opciót emeli ki, mint fontos tényezőt. Nagy kérdés, hogy Japánban miként szerepel majd az ünnepek alatt - a többi régióban legkorábban tavasszal kóstolhatunk bele az újdonságokba.

A múlt héten a Sony kapcsán is érkezett újabb hír, a Londonban megrendezett Games 3.0 konferencián ugyanis Ray Maguire, a Sony Computer Entertainment ügyvezető igazgatója nyilatkozott a cég terveiről, pontosabban a külső források által terjesztett elképzelések hiányáról. A vezető cáfolta, hogy az ünnepek közeledtével a PS3 árának csökkentését terveznék, míg ugyanis erre a vásárlók részéről nyilván mindig van igény, nekik a részvényesek érveit és érdekeit is figyelembe kell venniük. A konzolnak továbbra is megfelelő piaca van globális szinten, így nincs értelme elsietni az árcsökkentést.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az ünnepek előtt és alatt újabb játékok jönnek majd ki, így az érdeklődés várhatóan továbbra is magas lesz a konzol iránt. A GameDaily adatai szerint ráadásul a Sony a szeptember 30-án lezárult harmadik negyedévben jobban teljesített legfőbb vetélytársánál, három hónap alatt 2,4 millió konzolt értékesítettek, míg a Microsoft 2,2 millió Xbox 360 készüléket tudott eladni világszerte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások