A Mamma Mia! a Sötét lovag nyomába eredt

A Mamma Mia! a Sötét lovag nyomába eredt

2008. december 24. 16:00, Szerda
Szó se róla, a Sötét lovag éve volt a 2008-as, de csak Amerikában nyert hatalmas fölénnyel a Batman-folytatás, hiszen máshol sokkal szorosabb volt a verseny, a "második" rész egy negyedik résszel és egy adaptációval küzdhetett meg.

Míg Amerikán kívül az Indiana Jones 4. része 469 millió dollárt hozott, a Sötét lovag "csak" 466 milliót, a harmadik helyet viszont olyan film foglalhatta el, mely ugyan siker lett az USA-ban, de közel sem akkora, mint a többi országban vagy nálunk. Igen, a Mamma Mia!-ról van szó, mely Magyarországon az év legnézettebb filmje lett, s mely 427,9 millió dollárt termelt világszerte (s tette mindezt jóval kisebb költségvetéssel), s mely Amerikában 143 millió dollárral minden idők harmadik legsikeresebb musicalje lett a Grease és a Chicago mögött, miután elvette a tavaly Hajlakkról a legjobb első hétvégés musical-bevétel képzeletbeli díját.


Ráadásul a Mamma Mia! az angol 132,2 millió dolláros bevételével még a Titanicot is tromfolni tudta, így minden idők legsikeresebb filmje lett a szigetországban, s az Universal Pictures büszkén jelenthette be, hogy a film csak az első napon 2,25 millió példányban kelt el DVD-n és Blu-Ray-en, ami nincs is olyan távol az elsőtől, egy bizonyos Sötét lovagtól, melyből 3 millió kópiát értékesítettek a megjelenés napján az említett adathordozókból.

Rajongóknak plusz információ: áprilisban a Mamma Mia! világkörüli turnéja ismét Budapestre látogat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások