Fallout 3 Operation Anchorage DLC

Fallout 3 Operation Anchorage DLC

2009. március 14. 22:13, Szombat


Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: Bethesda Games Studios
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Windows XP/Vista, Pentium 4 2,4 GHz, 1 GB (2 GB Vistához), 256 MB (nVidia GeForce 6800/ATI Radeon X850), DirectX: 9.0c
Ajánlott: Windows XP/Vista, Intel Core 2 Duo, 2 GB, 512 MB (nVidia GeForce 8800/ATI 3800-sorozat)
Hasonló játékok: Oblivion, Fallout 1-2
Kategória: szerepjáték

Tavaly év vége felé került fel a polcokra a Fallout harmadik része, melyet a korábbi készítő, az Interplay kiadó helyett az Elder Scroll-sorozatért felelős Bethesda Softworks követett el. A fejlesztés ideje alatt a rajongók többször is hangot adtak nemtetszésüknek, miszerint az Elder Scroll: Oblivionra hajazó játékmechanizmust és megvalósítást erőltetett a gárda, azonban az eredmények és a sok-sok besöpört díj - több helyen is az Év Legjobb RPG-je címet hozta el a Fallout 3 - egyértelműen a Bethesdát igazolták. Így egy percig sem volt kérdés, hogy hamarosan letölthető tartalmakkal egészül ki a harmadik rész univerzuma. A bejelentett csomag végül három különálló részből áll, melynek első része, az Operation Anchorage január 27-én debütált PC-n és Xbox 360-on, míg a másik két epizód, a The Pit és a Broken Steel épp most szenvedett egy komolyabb halasztást, így azok valamikor áprilisban lesznek csak elérhetők.

Az Operation Anchorage a kopár, sivár, nukleáris hamuval borított Washington D.C. helyett északabbra, a hófödte, állandóan fagyos Alaszkába kalauzol el minket, ahol épp a kommunista Kína vette át az uralmat. Feladatunk, hogy a kis sárgákat kifüstöljük a zónából, ezzel ismét Észak-Amerikához csatolva a kőolajban gazdag vidéket. Ahhoz, hogy ezt véghez vihessük, 10 dollárt, vagy X360-tulajoknak 800 MS-pontot kell leszurkolniuk valamilyen formában, majd a 370 MB-os csomagot letöltve szinte azonnal bele is vethetjük magunkat a kalandokba.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A PC-seknek kicsit bonyolultabb indulásra bírni a DLC-t, ugyanis ahhoz le kell töltenünk az első hivatalos sebtapaszt, az 1.1-es kódnévvel ellátott verziót, azonban a magyarországi valamint a lengyel példányok nem kompatibilisek a nemzetközi javítással. Nem sikerült megfejteni, hogy mi állhat a háttérben, így csak hosszas keresgélés után tudtuk aktiválni a DLC-t, de utólag elmondhatjuk, hogy mindenképpen megérte kicsit szenvedni vele.

Miután aktiváljuk a megfelelő menüpont alatt a szükséges plug-int, hirtelen Wasteland zord vidékein találjuk magunkat, úgyhogy azonnal Rivet Citybe vezet majd utunk. Megérkezésünkkor egy váratlan rádióüzenet csipog fülünkbe, ami első körben egy vészjelzésnek tűnik, de a parancs, az parancs. Feladatunk, hogy felkutassuk a Brotherhood Outcast egyik csapatát, akik nemrég egy ismeretlen technológiára bukkantak. Eközben fény derül küldetésünk céljára, így egy korábban elit katonák kiképzésére használt szimulátorba bújva kell felgöngyölítenünk az ügyet. A szimulált harcban Alaszkába "repülünk", ahol meglepően szép, tiszta kék az ég, persze ez csak addig igaz, míg el nem sütjük először fegyverünket, ugyanis hamar szembesülünk vele, hogy szívós kínai katonai egységek lepték el a hófödte vidéket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások