Kiszivárgott a Windows 7 RC

Kiszivárgott a Windows 7 RC

2009. április 24. 20:12, Péntek
Ezúttal nem az operációs rendszer újdonságairól, hanem a Release Candidate változat hivatalos megjelenéséről, majd pedig a szinte menterendszerű kiszivárogtatásról érkezett hír - a fanatikusok már váltottak.

Kétségtelen, hogy az utóbbi években divattá nőtte ki magát a Microsoft új fejlesztéseinek idő előtti alkalmazása, legalábbis az internetezők körében - a vállalatok ennél sokkal óvatosabbak, hiszen számukra komoly veszteséget eredményezhet egy-egy ilyen meggondolatlan lépés. A Windows 7 a maga nemében egyedülálló, hiszen a Vista után visszaadta azt a presztízst a családnak, amely az előddel elveszni látszott. Nem véletlen, hogy ekkora a felhajtás az előzetes verziók körül.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A héten először még arról cikkeztek a jól értesül internetes magazinok, hogy a 7100-as besorolású változat kapja meg a Release Candidate besorolást, és jelenik majd meg nyilvánosan május 5-én. Ekkortól tehát bárki letöltheti majd az előzetest és használhatja azt egészen a jövő évig. Első körben az OEM-gyártók, valamint az arany besorolású TAP-partnerek kapták meg a frissen elkészült verziót, az eredeti tervek pedig arról szóltak, hogy ezt követően a TechNet/MSDN-előfizetők juthatnak hozzá a sokak által várt példányokhoz. Ebbe azonban beleszóltak a korábbi változatokat is folyamatosan kiszivárogtató források.

Mindössze két napot kellett várni ugyanis arra, hogy a 7100-es build megjelenjen az interneten - először az x86, majd pedig az x64 verzió. A korábban is bevált orosz, majd pedig egyéb források is megosztották a frissen összeállított RC-változatot, az internetezők pedig hamarosan arról számoltak be, hogy (több más, az elmúlt napokban felbukkant példánnyal ellentétben) hiteles, valódi szoftverrel van dolgunk.

Innentől már nem sok értelme van egészen május 5-ig (vagy akár május 15-ig, a TechEd 2009 utolsó napjáig) várni, igaz a nagy többség nyilván a hivatalos oldalról szeretné letölteni az operációs rendszer előzetesét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások