Juniper: 100 Gbps-os Ethernet hálózat

Juniper: 100 Gbps-os Ethernet hálózat

2009. június 10. 00:38, Szerda
A hálózat eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott cég elkészült az első 100 Gbps-os Ethernet csatolóval, jóllehet maga a szabvány még egy évig nem készül majd el.

A vállalat bejelentette, hogy egyik saját routerüket egy új interfésszel egészítik ki, amely lehetővé teszi az eddigi legnagyobb Ethernet hálózati sebesség elérését. A 100 Gbps-os iram rekordnak számít, és bár még maga a szabvány sem áll készen, a cég bízik abban, hogy gyorsan és fájdalommentesen elterjedhetnek termékei.

A Juniper egészen pontosan egy kiegészítő kártya formájában készítette el a megoldást, amely a T1600 típusú router esetében jöhet jól azon telekommunikációs szolgáltató cégeknek, a felhő-környezetet kialakító, valamint a tömeges, nagyszámú számítógép virtualizációjára építő vállalatoknak, amelyek igényt tartanak a nagyobb átviteli sebességre. Az indoklás szerint a 100 Gbps-os iram elérése elkerülhetetlen, a kérdés eddig is csak az volt, hogy mikor juthatunk el a mérföldkő átlépéséhez - ez most elérkezett, ám azt érdemes megjegyezni, hogy jelenleg a 10 Gbps-os Ethernet számít a leggyorsabb szabványnak a piacon.

Az IEEE illetékes bizottsága ugyanis még most is dolgozik a 40, illetve 100 Gbps-os szabványok véglegesítésén. A legutóbbi, ezzel kapcsolatos információk szerint ez még legalább egy évig nem készülhet el, így érdekes helyzet állhat elő, amikor a Juniper megkezdi a felhasználók által is használt hálózatok tesztjellegű frissítését, a nagyobb iram elérhetővé tételét. Azzal kapcsolatban a cég részéről nem hangzott el nyilatkozat, hogy miért dobják piacra a megoldást a szabvány elkészülte előtt, mindössze arról esett szó, hogy az első ilyen megoldások még az év vége előtt megjelenhetnek egyes hálózatokban.

Az interfészt tartalmazó kártyát ezen a héten, Tokióban mutatják be, az InterOp kiállítás alatt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások