Hat monitort kezelnek az AMD új grafikus kártyái

Hat monitort kezelnek az AMD új grafikus kártyái

2009. szeptember 11. 21:48, Péntek
Az AMD érdekes újítással egészíti ki a Radeon HD 5000 sorozat példányait, amely lehetővé teszi akár hat monitor egyidejű használatát, azok kombinálását. A noteszgépeknél a Vision platform hivatott hódítani.

Az AMD több fontos bejelentéssel is szolgált a napokban, és ezeket bár megelőzték a Radeon HD 5870 kártyákat ábrázoló nemhivatalos képek, most bizonyosan valós információkat közölhetünk a cég által tervezett újításokról. Első helyen szerepel ezek között az Eyefinity technológia, amelynek révén egyszerre akár hat monitort is csatlakoztathatunk az erre felkészített grafikus kártyákra, brutális felbontásban élvezve a játékokat.



A demonstráció során használt összeállításban a Dell által szállított hat, egyenként 30 hüvelykes, 2560 x 1600 pixel felbontású monitort alkalmaztak, amelyek összességében, egymással kombinálva, 7680 x 3200 pixeles felbontást nyújtottak. Ezen a konfiguráción olyan játékokat futtattak, mint a Dead Space 2, valamint a World of Warcraft, aláhúzva, hogy a megoldást elsősorban a vastag pénztárcával rendelkező játékosoknak szánják. A teljes hatás elérésére nyilván speciális grafikus kártyára lesz szükség, hiszen nem mindegyik példány érkezik majd 6 Displayport csatlakozóval, ám három eltérő illesztővel ellátott monitort minden további nélkül alkalmazhatunk majd a Radeon HD 5000 család tagjai esetében, hiszen a szükséges csatlakozók minden kártyán megtalálhatók lesznek.

Az AMD eközben a noteszgépekre is gondol, a mobil szegmensben ugyanis bemutatták a Vision platformot, amely a korábbi órajel-verseny lezárultával most az egyes összeállítások teljességére, azok sokoldalúságára, valamint a minden területen egyformán szállított kellemes sebességre helyezi a hangsúlyt. A cég szeretné kiemelni, hogy a a fenti márkanévvel forgalomba hozott számítógépek a játékok, a multimédiás anyagok lejátszása, valamint a tartalomkészítés terén is jól szerepelnek, a családon belül pedig három külön kategóriába sorolják majd be az egyes példányokat.



Ezek Vision Basic, Vision Premium, valamint Vision Ultimate névvel érkeznek, egy negyedik tervezett szint pedig a Vision Black lenne, amely 2010 elején mutatkozna be. Az együttműködő partnerek között megtaláljuk a Clevo-t, amelynek egyik laptopja a fenti képen is látható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások