Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

2009. november 14. 18:08, Szombat


Kiadó: LucasArts
Fejlesztő: Krome Studios
Honlap
Rendszerkövetelmények:
Windows XP vagy Vista, Intel P4 3 GHz vagy AMD XP 3000+ vagy erősebb, 1 GB memória (2 GB Vistával), nVidia 7300 GS vagy jobb, illetve ATI X1600 vagy jobb videókártya 256 MB memóriával, 8 GB hely a merevlemezen, DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
Hasonló játékok: Lego Star Wars
Kategória: akció/ügyességi

Az ifjabb korosztályt megcélzó animációs sorozat már javában a második évadánál tart, ideje volt tehát alkotni valamit a számítógépes változattal kapcsolatban. Ilyen próbálkozás a Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes, ami akár még jól is sikerülhetett volna.

Gondolom, a többség ismeri a Clone Wars-sorozatot, de a többiek kedvéért röviden összefoglalnám, miről is van szó. A széria elvileg a második és a harmadik epizód között játszódik, gyakorlatilag viszont arról van szó, hogy a klónháborúk kitörése után veszi fel a második részben elejtett történetfonalat és elviszi azt egy teljesen új irányba.

A történet középpontjában Anakin Skywalker áll, aki itt, mint jedimester szerepel. Ennek megfelelően van neki egy padawanja is, Ahsoka Tano személyében. Természetesen jelen van még Kenobi mester és a teljes jeditanács is, na meg a klónok. Velük szemben sorakoznak a szeparatisták Dooku gróffal és Grievous tábornokkal az élen, mi pedig figyelhetjük, hogyan küzd egymással a két frakció. Félreértés ne essék, attól függetlenül, hogy az animációs sorozat nem illeszthető be az első trilógiába, kifejezetten szerethető. Sőt, ha valaki nem kedveli a sorozatot, az messzire kerülje el a játékot, ugyanis így elvész a dolog egyetlen élvezeti tényezője.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Grafikai szempontból nem éppen naprakész a program. Annak idején PS2-n tökéletesen megállta volna a helyét, de mai szemmel picit csúnyácska, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a karakterábrázolás kifejezetten jól sikerült a fejlesztőknek és a sorozat hangulatát is kellően visszaadja a játék.

A kampány három nagy fejezetből áll, ezeket híradó jellegű tájékoztató animációk kötik össze. Menet közben kapunk pár jelenetet az animációs sorozatból is, így nagyjából megvan az az érzés, hogy a két évad közti kimaradt epizódokat játszhatjuk végig. A hadjárat során a rajzfilmben szereplő összes szereplő felbukkan valamilyen formában, s legtöbbjüket irányíthatjuk is. Hangulati fronton az sem egy mellékes dolog, hogy a sorozat szereplőgárdája adta a hangját a játékadaptációhoz is, s emellett a többi felcsendülő hang és zene is az eredeti Star Wars-hangulatot hozza.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A probléma igazából az, hogy ezzel el is érkeztünk a pozitívumok listájának végéhez. A játékmechanika rém egyszerű: a játékos halad előre a lineáris pályán, minden ellenfelet lekaszabol, ezekért kap pontokat, amiket karakterfejlesztésre, csalásokra, vagy mókás extra tartalmakra költhet el, s ahol nincs ellenfél, ott platformokon, csöveken ugrál, hogy eljusson a következő pályára.

Ez akár még működhetne jól is, csak az a bökkenő, hogy úgy néz ki, a fejlesztők külön sportot űztek abból, hogyan lehet valamit elrontani. A kooperatív játékmód (amiben a második játékos akkor száll be, illetve lép ki, amikor csak akar) sokat ad az élvezhetőséghez, de sajnos hamar rá kell döbbenünk, hogy ami egyedül frusztráló, az párban is legalább annyira az tud lenni, csak annyival jobb a helyzet, hogy társunkat nem a gyengeelméjű gép irányítja.



Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások