Ninja Blade

Ninja Blade

2010. január 2. 18:15, Szombat


Kiadó: ND Games
Fejlesztő: From Software
Honlap

Platformok: PC, X360
Rendszerkövetelmények: Intel Pentium 4 3,2 GHz vagy Athlon XP 2500+ processzor, 256 MB DirectX 9.0c kompatibilis videokártya 3.0 shader támogatással (Nvidia Geforce 7300 vagy jobb / ATI Radeon 9250 vagy jobb), 1 GB (Vista/Win 7 esetén 2 GB) memória, 5 GB szabad tárhely
Hasonló játékok: God of War-sorozat, Devil May Cry-sorozat, Ninja Gaiden
Kategória: akció

A program eredete egészen 2006-ig nyúlik vissza, amikor is a Microsoft megbízta az Armored Core, az Otogi és a Tenchu játékokat készítő From Software-t a Ninja Blade elkészítésével. A programot egyfajta Ninja Gaiden-utódnak szánták, ezért rengeteg pénzt öltek a fejlesztésbe, remélve, hogy a játék egy új sorozat első és remélhetőleg sikeres előfutára lehet. Lássuk, mi lett eme nagyszabású vállalkozás eredménye.

Kezdjük a történettel! Senki se számítson csavaros és elgondolkodtató sztorira, mivel roppant egyszerű az egész. 2015-ben járunk, Tokióban, ahol egy fertőzés következtében az emberek elkezdenek szörnyekké változni, akik roppant szívósak és agresszívek, de akadnak köztük intelligens példányok is. A fertőzés megállítására a kormány egy speciális alakulatot küld a helyszínre, melynek tagjai nindzsák, és nem először találják szembe magukat a fertőzött szörnyek hordájával.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ennek a csapatnak a tagja főhősünk, Ken Ogawa, akinek az apja a csapat vezetője. Elindulás előtt egy misztikus kardot nyújt át hősünknek, ezzel is jelezve, hogy a munka oroszlánrészét ki is fogja elvégezni. Rutinküldetésnek indul, azonban egy nem várt esemény következtében Ken egyedül marad, és rá hárul a feladat, hogy megállítsa a fertőzés elterjedését, különben jön az ilyen esetekben már megszokott "atomot nekik" eljárás, ami biztos halált jelent a megmaradt túlélőknek.

Már a történetből látszik, hogy sokszor látott elemekből dolgozik (pl. Prototype, Web of Shadows), de ez a játék egészére igaz. Nem sok eredetiséget kapunk a pénzünkért, a játékmenet minden részét láttuk már valahol, de ez nem feltétlen probléma, ugyanis ügyesen pakolták egymásra a kölcsönzött elemeket. Na de nézzük, miből is áll maga a játék! Röviden összefoglalva: harc, ügyességi rész, quick time event, videó és vissza az elejére. Bizony, ennyi, se több, se kevesebb. Ezeket az elemeket variálja a játék kilenc küldetésen keresztül, néhol egy-egy kötelező boss fighttal megtoldva. Bontsuk akkor elemeire a játékot, hogy jobb képet kaphassunk a programról!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Aki játszott már konzolon hasonló programmal, annak ismerős lesz a harcrendszer. Ken alapból rendelkezik kétfajta támadással, egy sima vágással és egy előreugró csapással. Ezeket persze variálhatjuk, különböző kombókat létrehozva. Három vágófegyverünk lehet: egy sima kard a normál ellenfelekhez, egy nagy pengéjű masszív pallos a páncélozott fertőzöttek ellen, de ezzel a karddal falakat is tudunk bontani ott, ahol megengedi a program. Ezzel a művelettel vagy a továbbjutás útját találjuk meg, vagy pedig extra gyűjthető tartalmat találunk, de erről még lesz szó később.

Utolsó kardunk két ikerpenge, amikkel roppant gyors támadásokat hajthatunk végre, kiválóan alkalmasak a denevérszerű apró repkedő ellenfelek ellen. Ennek is akad másodlagos funkciója, mégpedig csáklyaként használhatjuk épületrészek és szakadékok közötti akadályok leküzdésére. Ezenkívül használhatunk még egy speciális Shurikent is, amit a Ninjutsunak köszönhetően három elementális erővel ruházhatunk fel. Eme alkalmatosság használatához Chire van szükség, amit a HP-nk alatti kék csík jelöl. Ugyancsak ezt az energiát fogyasztja Ken speciális képessége, a Ninja Vision, amiről szintén később írok részletesen.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Legyőzött ellenfeleinkért kis piros gömböket, úgynevezett blood crystalokat kapunk, pont úgy, mint a Devil May Cry-sorozatban. Ezeket a kristályokat felhasználva fejleszthetjük fegyvereinket és shurikenünket, ezáltal erősebbé téve azokat, plusz a fejlesztés mellé újabb kombókat is kapunk. Hősünk a kardforgatás mellett ért a lőfegyverekhez is. Ezt hasznosíthatjuk néhány pálya elején, amikor is egy helikopter vagy páncélozott autó rögzített gépágyújával/rakétavetőjével fogjuk aprítani a fertőzötteket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások