Battlefield: Bad Company 2

Battlefield: Bad Company 2

2010. március 13. 08:11, Szombat


Kiadó: Eletronic Arts
Fejlesztő: EA DICE
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Windows XP, Intel Core 2,2 GHz, 2 GB RAM, 15 GB szabad tárhely, 256 MB NVIDIA GeForce 7800GT/ATI X1900
Ajánlott: Windows Vista/7, Bármilyen négymagos processzor, 2 GB RAM, 512 MB NVIDIA GeForce GTX 260, 15 GB szabad tárhely
Hasonló játékok: Battlefield: Bad Company
Kategória: FPS

A Battlefield: Bad Company sikertörténete valamikor 2007-ben, három évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor a DICE búcsút intve addigi megszokásainak, egy komolynak tűnő egyjátékos módot is beépített új, modern köntösbe ágyazott Battlefield-játékába, melyben a B század négy főből álló, szedett-vedett gárdájának történetét ismerhettük meg. A humorral átitatott, hangulatos, ámbár meglepően rövid egyjátékos kampány mellé intenzív többjátékos mód társult.

A világra szóló sikernek mégis a Call of Duty 4 tett keresztbe. Az Infinity Ward pár héttel korábban megjelent, mára milliók kedvencévé vált négyes felségjelzésű CoD-ja ugyanis rengeteg potenciális vásárlót halászott el a Bad Company orra elől. A játék így is remekül teljesített a kasszáknál, az EA pedig engedélyezte a DICE számára a folytatás elkészítését, amit tavaly februárban lepleztek le a svédek.

A második epizód meglepő módon nem azonnal napjainkban vagy a közeli jövőben indít, hanem egy második világháborús, nagyon rövid, de annál pergősebb prológussal, melyben egy akkori elit alakulat tagjaként kell beszivárognunk egy jól őrzött, ismeretlen japán szigetre. Küldetésünk célja a szigeten fogva tartott japán tudós kimenekítése, aki egy titkos projekten, az Aurorán dolgozott. Négyfős kompániánk sikeresen teljesíti misszióját, a hajóra szállás után azonban rejtélyes módon aktiválódik a titokzatos csodafegyver, ami több négyzetkilométeres térségben letarolja a környéket. Csapatunk tagjai és a tudós is életét veszti, az Aurora dokumentációi és tervei pedig elvesznek a robbanást követően.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ezután közel fél évszázadot ugrunk az időben, a B század egyik újonca, Marlowe bőrébe bújva találjuk magunkat. Épp egy amerikai-orosz konfliktus kellős közepébe csöppenünk. Legfrissebb információnk szerint a kommunisták épp a rejtélyes módon előkerült Aurora tervrajzokra fenik a fogukat. Kormányunk megbízatásából nincs is más teendőnk, mint tizenhárom küldetésen át üldözni a ruszkikat és a terveket, hogy azok semmiképpen se kerüljenek az ellenfél kezébe, annak ugyanis komoly következményei lehetnének a világra nézve.

Négyfős, ismerős arcokat - Marlowe, Sweetwater, Haggard és Redford - felvonultató csapatunk kopár sivatagokon és poros falvakon, dél-amerikai esőerdőkön és hófödte vidékeken keresztül üldözi majd a titokzatos fegyver nyomait. A kompánia vezetője a színes bőrű Redford osztagparancsnok lesz, Haggard a robbantási szakértő szerepében tetszelegve rombolja majd porig küldetéseink helyszíneit, Sweetwater pedig a high-tech kütyük lelkes rajongójaként fogja segíteni a B század küldetéseit. Marlowe, játékunk főhőse, ifjonc az alakulatban, az adrenalinhiányos úriember csak a móka kedvéért jelentkezett a századhoz.

A Bad Company 2 története több sebből is vérzik, és bár meglepően komor, a humoros betétek ezúttal is kellően oldják a feszültséget. A patrióta köntöst azonban ezúttal se sikerült levetkőznie a DICE-nak, ami az unalomig ismert amerikai-orosz konfliktusba helyezve abszolút nem tesz jót a játéknak. Lassan már a játékosok könyökén jönnek ki az állandóan elpuffogtatott klisék, az Egyesült Államokat majmoló sztorik és az egyediséget minden tekintetben mellőző karakterek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Pedig a játék kezdeti felütése kellően ügyesen teremti meg azt a hangulatot, ami képes lenne órákra a monitorok elé szegezni minket, a hirtelen jött meglepetés azonban hamar rideg valósággá degradálódik. A közel 7-8 órás játékélmény ettől függetlenül magával ragadó, pillanatok alatt képes beszippantani minket a Bad Company 2. Egy ütős forgatókönyv már igazán elkélne a sorozathoz, ugyanis a cliffhangereket mellőző, semmi érdekeset felmutatni nem tudó második résztől kicsit többet várnánk ezen a téren.

A látványvilág azonban ezúttal sem okozott csalódást. A második felvonásban sikerült továbbcsiszolnia a DICE-nek a Frosbite motort, ami már az 1.5-ös verziónál tart, és a Destruction 2.0 rendszer is hozza a tőle elvárhatót. A Bad Company 2 tizenhárom küldetése változatos helyszíneken játszódik, a svédek pedig kitűnően teremtik meg a környezetet, vagyis minden egyes pálya egyedi hangulattal bír, ami az éles textúráknak, a kitűnő pályatervezésnek és a lenyűgözően részletdús körítésnek a számlájára írható fel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások