Nagy bukás a Microsoft telefonja

Nagy bukás a Microsoft telefonja

2010. július 5. 13:33, Hétfő
Alig két hónappal a rajtot követően a szoftvercég jelezte, hogy nem követik újabb változatok a Kin család eddig megjelent két tagját, a hangsúly ehelyett a Windows Phone 7 operációs rendszeren lesz. Az eladási adatok borzasztóak.

Április közepén mi is beszámoltunk arról, hogy a Microsoft - némi meglepetésre - saját telefonok piacra dobására szánta el magát. Rögtön két eltérő változatot dolgoztak ki, amelyek kizárólag az Egyesült Államokban, a Verizon szolgáltatóval együttműködésben jelentek meg. Azóta a jelek szerint nagyot fordult a világ, Redmondban ugyanis jelezték, hogy nem kívánják folytatni a próbálkozást.

Az illetékesek közölték a sajtóval, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem kerül majd sor az európai debütálásra, illetve további készülékek felbukkanása sem várható. Indoklásuk szerint a jövőben a Windows Phone 7 operációs rendszerre szeretnének koncentrálni, ennek megfelelően a Kin teljes csapatát már be is olvasztották a szoftverért felelős részlegbe, feladatuk pedig a remélhetőleg hasznos tapasztalatok nyújtása, hogy minél jobban kiszolgálhassák majd az okostelefonra és a Microsoft operációs rendszerére vágyó vásárlókat.


Hivatalos eladási adatokat sem a szoftvercég, sem pedig a Verizon nem volt hajlandó közölni a nagyközönséggel, ám az mindenképpen jelzésértékű, hogy a bejelentés környékén kevesebb mint felére csökkentették a két meglévő telefon kereskedelmi árát. A Cnet saját forrásától úgy értesült, hogy több mint ezer, ám kevesebb mint tízezer készüléket sikerült eddig értékesíteni az Egyesült Államokban, amely egyértelműen mélyen a várakozások alatti szereplést jelent. A Kin tehát nem tudta meghódítani a fiatalokat, dacára a trendi hivatalos internetes oldalnak és a kiegészítő szolgáltatásoknak. Ennek ellenére már el is indult a fejlesztésekre emlékező weboldal, amely a gyors feledést szeretné megakadályozni.

A Microsoft tehát újabb blamázst könyvelhet el a mobil szegmensben. A nagy kérdés számukra, hogy vajon a Windows Mobile után a Windows Phone 7 lesz-e a második sikeres kezdeményezésük ezen a téren.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások