Windows Phone 7 mobilok a neten

Windows Phone 7 mobilok a neten

2010. augusztus 25. 23:01, Szerda
Egymás után futnak be az újabb és újabb modellek az internetes magazinok és blogok hasábjain, amelyek a Microsoft operációs rendszerét futtatják - hivatalos lista még mindig nincs, de a részletek sokasodnak.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a szoftvercég három fő partnerre számíthat a rajt idején, ezek sorrendben az LG, a HTC, illetve a Samsung. Mindhárom vállalat saját készülékeken dolgozik, hogy megfelelő választékot biztosítsanak, ám a helyzetet jól jellemzi, hogy hivatalos lista nem jelent meg, így az internet távoli zugaiból kell összevadászni az információmorzsákat.

Szerencsére vannak olyan bátor harcosok, akik megteszik ezt helyettünk, így például az alábbi oldalon egy amolyan félhivatalos listát találunk, amelyen minden eddig megemlített mobiltelefon szerepel - némely esetben a szolgáltató nevével megtűzdelve. A három fontos partner megoldásairól pedig külön-külön jelentek meg hírek, rövidebb beszámolók, illetve felvételek, amelyekből nagyjából kirajzolódik a teljes kép, így tudhatjuk, hogy mire számíthatunk az ősszel esedékes rajt környékén. Lássuk, mire is jutunk ezen részletek tanulmányozásával!


Az LG rögtön három különböző telefonnal készül, ezek között található a billentyűzettel ellátott c900, az érintőképernyővel érkező e900, valamint az FCC-hez korábban engedélyezésre benyújtott W910 - ez utóbbihoz még felhasználói kézikönyvet is mellékeltek, néhány kép kíséretében. A HTC a maga részéről a Mozart névre keresztelt mobilon dolgozik, míg a Samsung eddig a kizárólag fejlesztői használatra szánt Taylort (amivel a nemrég ismertetett mobilos Xbox Live funkciót is reklámozták), valamint a majd kereskedelmi forgalomban is megjelenő i917-etvillantotta meg.

A beszámolókban megjegyzik, hogy a fenti készülékek alapjában véve hasonlítanak egymásra (gyakorlatilag egy kaptafára készülnek), az igazi eltérések csak a kijelzőben/billentyűzetben, illetve a kamerákban mutatkoznak meg. A Microsoft a maga részéről szeptember 16-ra ígéri a szoftveres fejlesztői eszközök véglegesítését, ezt követően jöhet a megjelenés előtti utolsó roham.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások