Továbbra is jól fogy az Amazon Kindle

Továbbra is jól fogy az Amazon Kindle

2010. augusztus 27. 16:07, Péntek
Az új olvasók piacra dobása alkalmából az Amazon elárulta, hogy ezen készülékek számítanak a legjobban fogyó terméknek saját oldalaikon, a most megjelent példányok pedig hasonló sikerre számíthatnak.

A hivatalos ismertető szerint az elmúlt két évben a Kindle e-olvasók találtak gazdára a leggyorsabb ütemben az Amazon oldalain, az új generáció debütálása pedig arra mutatott rá, hogy a vásárlók továbbra is nagy érdeklődést tanúsítanak a család tagjai iránt. Az eredetileg tervezett időpontnál korábban jelentek meg az új készülékek, amelyek rögtön minden korábbi eredményt felülmúltak.

A két nappal korábban debütáló harmadik generáció két példánya iránt máris 125 országból futott be megrendelés, egyedül az amerikai és a brit oldalon többen csatlakoztak a rohamhoz, mint korábban bármely más terméknél a megjelenését követő első négy hét alatt. A portál látogatói tehát kedvezően fogadták a változásokat, amelyekből akadt egynéhány: a kijelző ugyan maradt a megszokott 6 hüvelykes példány, ám ezzel egy időben maga a készülék ötödével lett kisebb, 15 százalékkal kevesebbet nyom, beépített Wi-Fi támogatással érkezik, belső tárolóegysége révén pedig akár 3500 e-könyvet is elmenthetünk rajta.


Ami a működést illeti, itt az Amazon illetékesei az 50 százalékkal jobb kontrasztot, a 20 százalékkal gyorsabb lapozást, valamint a könnyebb akkumulátort emelték ki, amely akár egy hónapon keresztül is biztosítja a készülék zavartalan működését. A Kindle Store immár 670 ezer művet kínál az érdeklődőknek, ebből 235 ezer került be a gyűjteménybe az elmúlt 7 hónap alatt. Ezekhez több mint 1,8 millió, 1923 előtt megjelent, a szerzői jog által már nem védett alkotás társul, amelyek ingyen elérhetők a készülékeken.

Az új Wi-Fi Kindle 139 dollárba, a Kindle 3G pedig 189 dollárba kerül az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások