Újabb népet igázott le az Eredet

Újabb népet igázott le az Eredet

2010. szeptember 15. 10:50, Szerda
Kínában elég sokat kellett várni az Eredet bemutatójára, de a türelem rózsát termett, s az ázsiai kommunista állam úgy néz ki, hogy az egyik legnagyobb bevételt hozó országa lesz Christopher Nolan scifijének.

Kínában is hatalmas siker lett Christopher Nolan új filmje, az Eredet. A kommunista országban mindössze 12 nap alatt 30 millió dollárt gyűjtött össze a film, s ezzel minden bizonnyal Amerika után Kínában fogja a legnagyobb bevételt jegyezni. Az Eredet eddigi bevétele 731 millió dollárt számlál: 282 milliót Amerikában, míg 449 milliót a világ többi országában szerzett.

Az Eredet jelenleg Amerika után Nagy-Britanniában a legsikeresebb, ott már 52 millió dollárnál tart a bevétel, de a németek 30 és a franciák 35 milliója is számottevő. Azonban Kína példája is remekül mutatja, hogy az ázsiai országok lakosai mennyire vevők a filmre, hiszen Japánban 40, Dél-Koreában pedig 34 millió dollárt bevételezett a scifi. Természetesen Magyarországon is hatalmas a siker, a film heteken át volt a legnézettebb idehaza, s jelenleg 366 ezer nézővel és 420,5 millió forintos bevétellel dicsekedhet. Ez nagyjából 1,9 millió dollárnak felel meg, s ezzel megelőzzük Csehországot, s valamivel Portugália mögött helyezkedünk el a rangsorban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások