"Halott a filmes játékok világa"

"Halott a filmes játékok világa"

2010. november 30. 15:40, Kedd
A filmes licenszek alapján készített játékok világgá elég elkeserítő képet mutat. Bár akadnak üdítő kivételek, de többnyire sajnos csak a címmel próbálták eladni az aktuális programjukat.

Jelen pillanatban is akad a piacon pár olyan alkotás, melynek szereplőit már láthattuk a mozikban. Ilyen a James Bond 007: Blood Stone és a Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1: The Video Game. Utóbbit az EA jelentette meg és épp ezért meglepő, hogy az ő vezetőjük, név szerint Frank Gibeau úgy nyilatkozott, hogy licenszelt játékokat nem éri meg fejleszteni.



"Ha sikeres játékot akarunk csinálni, akkor minőséget kell produkálni. A licensz-alapú, átlagosan 75 százalékot kapó címek kora lejárt, akár a dinoszauruszoké. A James Bond sorozatot is azért fejeztük be, mert úgy éreztük, hogy túl sok a kreatív határ, amit a jogtulajok kőkeményen be is tartatnak. Így összeadtuk a 007-es címekbe beleölt időt és az azon dolgozó emberek bérét és arra gondoltunk: a fenébe is, csináljunk saját sorozatot."

"Azok, akik anno a James Bond játékokat készítették a számunkra azok csinálták a Dead Spacet is. És most döntse el mindenki, hogy mit adna ki szívesebben: a James Bond 007: Blood Stone 2-t vagy a Dead Space 2-t?"

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások