A legabszurdabb mozis scifik - a NASA szerint

A legabszurdabb mozis scifik - a NASA szerint

2011. január 3. 16:40, Hétfő
A 2012 és az Armageddon teljesen abszurd és tudományosan megalapozatlan scifi volt a NASA szerint, ellenben a Szárnyas fejvadászban nagyon meggyőzően ábrázolták a futurisztikus Los Angeles városát.

A NASA-ban dolgozó szakértők a 2012 című 2009-es Roland Emmerich katasztrófafilmet tartják a legabszurdabb scifi mozinak. A közönséget mindez nem zavarta, hiszen Amerikában 166, a világ többi részén pedig kimagasló 604 millió dollárt fizettek ki a 200 millióból készült világvége megtekintéséért. Mindezt a szakértők képviselője egy konferencián jelentette ki, mely Hollywood fejeseihez intézett felhívást, annak reményében, hogy a jövőben valósághűbb történetek kerülnek megfilmesítésre.


Az előadások során több amerikai scifi kapta meg a magáét, néhány pedig elismerésben részesült. Az egyik kedvenc kipécézett film az Armageddon volt, a másik pedig a klónos Schwarzenegger-mozi, A hatodik napon. Ugyancsak a negatív példák között került kiemelésre a Láncreakció és a Tűzhányó, a pozitív oldalon pedig a Szárnyas fejvadász került említésre, melyben meggyőzően ábrázolták a futurisztikus Los Angelest. A legrealisztikusabb scifinek a NASA-sok az Ethan Hawke és Uma Thurman főszereplésével készült Gattacát tartották.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások