Az első Jurassic Park információk

Az első Jurassic Park információk

2011. január 15. 12:43, Szombat
A Steven Spielberg készítette Jurassic Park milliós rajongótáborral rendelkezik és épp ezért meglepő, hogy a kétes minőségű Tresspasser és a stratégiai-menedzser vonalon építkező Operation Genesis mellett nem nagyon jelentek meg a témában játékok.

Most azonban mindez megváltozhat, hiszen a számos remek kalandjátékot készítő Telltale Games gőzerővel készíti a Jurassic Park kalandjáték változatát, mely - a csapattól megszokott módon - 5 részletben lesz majd elérhető. Ma pedig megjelentek az első információk és képek a programról, melyekből jól látszik, hogy a fejlesztők ezúttal szakítottak a rajzfilmes megoldással és a címhez jobban illő "komoly" képi világot választották.



"A történet és a karakterek nagyon fontos részei a játéknak" - jelentette ki Kevin Boyle, a játék rendezője. "Drámai történések is lesznek. Komoly érzelmeket csalunk elő. Lesz benne humor. Könnyed pillanatok. Elég idő, hogy megkedveljük a karaktereket. Körbejárhatjuk a csodás szigete - majd beüt a terror."

A Jurassic Park közvetlen folytatása lesz az első filmnek és olyan dolgokat tudhatunk meg benne, melyekre a filmben nem kaptunk magyarázatot és a folytatásokban sem találkozhatunk vele. Például ki tudja, hogy mi történt a mintákkal, amit Dennis Nedry elejtett csörlőzés közben? A játékból megtudhatjuk. Egyes történések a filmmel egy időben zajlanak, de Boyle szerint ezeket most egy másik karakter szemszögéből láthatjuk.

Ebből rögtön adódik a kérdés: kik lesznek a főszereplők? Nem lesz lehetőségünk Dr. Ian Malcolm irányítására, ahogy Dr. Alan Grant és Ellie Sattler sem lesz játszható formában jelen - de természetesen felbukkannak a történetben. De itt lesz Gerry Harding, a vezető állatorvos és lánya is, ahogy azok az eddig láthatatlan emberek is, akik az embriók megszerzésében érdekeltek.



A játékmenetben számos, a Heavy Rainben látott elem köszön majd vissza. "Bár a mi történetünk sokkal lineárisabb, mint a Heavy Rain, de ennek ellenére minden cselekedetünk kihatással lesz a későbbi eseményekre. Minden döntésünk változtat a sztori részletein. A játékosok megnyugodhatnak: odafigyelünk a döntéseikre."

Nincs Jurassic Park velociraptorok nélkül és a Telltale szerint sok kellemetlenséget okoznak majd nekünk. Ugyancsak találkozhatunk T-Rex-szel is, de lesz egy új dinoszaurusz is, egy teljesen új fenyegetés, mely a filmekben eddig nem bukkant fel. A vezető dizájner, Joe Pinney csak annyit árlt el, hogy "ez egy éjjeli dinoszaurusz lesz".

A Jurassic Park PC mellett konzolokra is megjelenik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások